Spørsmål og Svar

Konvertering og giftemål

Spørsmål:

Hei

Jeg er ei jente på 20 år. Jeg har en fantastisk kjæreste, som er muslim. Vi har vært sammen en god tid nå. Og jeg har virkelig fått tro på islam. Det er en veldig interessant religion, som jeg har lyst til å lære mere om. Men er usikker på hvordan jeg skal gå frem, når jeg ønsker å konvertere. Nå er jeg verken kristen eller jødisk. Jeg har tro på gud, men er ikke døpt eller liknende. Vi ønsker å gifte oss, innen august, og lurer på om dette blir et problem?

Liker siden veldig godt! Den er virkelig lærerik.

Mvh, jente, 20 år


Svar:

Hei

Takk for spørsmål.

Hyggelig at du liker siden! Og at du finner den lærerik! Gratulerer også med din kjæreste, som du er blitt knyttet til. Spennende at du tiltrekkes av islam.

Hvordan å konvertere til islam? Denne siden berører dette, og du finner sikkert stoff om det. Egentlig er det så enkelt; mener du at Gud (Allah) er den eneste Gud, og at Muhammed (fred med ham) er Hans sendebud og profet, så er du jo en muslim! Så kan du si det, formelt, i en moské, eller gjøre det kjent på annet vis.

Likevel, en betenkning fra min side når det gjelder ekteskap: Jeg synes du er ung; 20 år. Du har tid til å tenke deg om. Hvor lenge har dere vært sammen? Hvor godt kjenner dere egentlig hverandre? Hva skjer, i et eventuelt ekteskap, når dager kan bli tunge og vanskelige? Og så får dere kanskje barn? Da bør dere være i et forhold som stikker ganske dypt. Er dere der i dag? Tilgi meg, at jeg spør! Men å tenke seg om, er ikke dumt. Skjønt kanskje skal det hele gå bra. Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen
Red.

24420cookie-checkKonvertering og giftemål