Spørsmål og Svar

Piercing i nesa

Spørsmål:

Hei. Jeg heter Mona, og jeg er 16 år. Jeg er muslim, og går med hijab og skjørt. Men jeg lurer på om det er haram å ta piercing i nesa. Jeg har tenkt på det lenge, men gjør det ikke hvis det er haram.

Svar fortest mulig.

Takk


Svar:

Hei

Piercing i nesa? Om det er haram eller ikke? Vel, det spørs kanskje hvem du spør.

Som du sikkert vet, så er det i Islam flere varianter enn at noe kun er haram (forbudt) eller halal (lovlig). Noe er absolutt forbudt, det er så. Andre ting er ikke absolutt forbudt, men anses som lite ønskverdig. Så er noe verken det ene eller andre, det vil si at det er nøytralt eller likegyldig. Videre er noe ønsket, men uten å være påbudt. Og så er det dét som er påbudt.

Piercing i nesa? Vel, ikke egentlig forbudt, vil jeg si. Men neppe så ønskelig heller. Og der vil jeg plassere det.

Vennlig hilsen
Red.

23600cookie-checkPiercing i nesa