Spørsmål og Svar

Pleie av gamle

Spørsmål:

Selam

Jeg har et spørsmål angående jobbing i hjemmetjenesten. Jeg har nettopp begynt å jobbe der, og jobben innebærer å stelle eldre mennesker, både kvinner og menn.

Jeg har hørt at pengen (lønnen) som man får gjennom slik jobbing, er haram (ulovlig). Dette blir begrunnet med at man vasker eller hjelper menn med dusjing og slik. Det jeg lurte på er om det er riktig?

Jeg tenker at slike ting har med hvilken tanker man. For når jeg hjelper og steller disse eldre menneskene, så tenker jeg på dem som mine egne foreldre. Og så lenge mine tanker og mitt hjerte er ?rent?, så har jeg vanskeligheter med å forstå at lønnen blir haram.

Tusen takk .


Svar:

Selam. Takk for din mail.

Jeg har erbødighet og respekt for deg. Du er ikke redd for å stelle gamle, kvinner og menn. Du ser at de må hjelpes, og er villig til å gjøre det. Det burde være en selvsagt ting!

Profeten Muhammed (fred med ham) har sagt: ?Alle skapninger er fra Gud. Og den som gjør godt mot Guds skapninger, skal høste fordel ved det og stå fremst blant dem som skal stå Gud nær.?

Gud verdsetter det du gjør! Du pleier gamle og syke, de som er skapninger fra Ham.

Og så tenker du fint om det, at de kan være dine egne foreldre. Du skyver til side andre tanker om du skulle se dem nakne. Ditt hjerte er rent. Jeg tror at Gud vil lønne deg.

Hilsen
Red

22060cookie-checkPleie av gamle