Syria

Sannheter om livet i Øst-Aleppo under opprørernes styre

Andrew Ashdown.                 Registreringssenter for flyktninger fra Øst-Aleppo. (Foto: Andrew Ashdown.)sannheter-om-livet-i-ost-aleppo-under-opprorernes-styre-1

sannheter-om-livet-i-ost-aleppo-under-opprorernes-styre-2sannheter-om-livet-i-ost-aleppo-under-opprorernes-styre-4sannheter-om-livet-i-ost-aleppo-under-opprorernes-styre-3

 Flyktninger fra Øst-Aleppo

Den kristne presten Andrew Ashdown besøkte nylig Øst-Aleppo straks etter at bydelen ble frigjort fra opprørerne. Han snakket med folk om deres erfaringer med opprørernes styre. Her er utdrag fra hans rapport, nedskrevet på hans egen facebook-side.

–          Folk sa det samme. De fortalte at de hadde levd i frykt. Opprørerne hadde sagt til alle at den syriske hæren ville drepe alle som flyktet fra byen. Men opprørerne hadde selv drept mange som prøvde å ta seg ut – menn, kvinner og barn. De drepte også enhver som viste tegn til å støtte regjeringen. Opprørerne hadde sagt at bare de som støtte dem, var «sanne muslimer», og at alle andre var «vantro» som fortjente å dø.

 –          De fleste hadde familiemedlemmer som var blitt drept av opprørerne. Folk fortalte om omfattende drap og mange tilfeller av tortur, voldtekt og kidnapping av opprørerne. Hvis noen forlot sine hjem, ble utstyr og eiendeler konfiskert og stjålet.

 –          Folk sa de var glade over å være ute av Øst-Aleppo og frie. Vi spurte om den syriske hæren hadde behandlet folk dårlig. De sa: «Slett ikke!» En kvinne sa: «De hjalp oss til å komme ut og ga oss mat og assistanse.»

 To sentrale spørsmål

Presten Andrew Ashdown stiller to sentrale spørsmål:

  1. Hvorfor er det bare Syrias Røde Halvmåne, Den syriske hæren og russere som gir humanitær hjelp til de ti tusener som har flyktet fra Øst-Aleppo? Hva er grunnen til at ingen av de store internasjonale hjelpeorganisasjonene er tilstede i møtet med de mange flyktninger han treffer?
  2.  Det skriver mye negativt om Den syriske hæren, med store overskrifter i vestlige medier. Kilder er opprørske grupper. Hvorfor er det ingen på stedet som snakker med flyktningene selv? Hvordan er det med den sannhetssøkende og uavhengige journalistikken, er den drept i Syria? (Kilde: Crescent International.)

sannheter-om-livet-i-ost-aleppo-under-opprorernes-styre-5    sannheter-om-livet-i-ost-aleppo-under-opprorernes-styre-6Det syriske Røde Halvmåne hjelper flyktninger fra Aleppo. (Bilder: Andrew Ashdown.)

80870cookie-checkSannheter om livet i Øst-Aleppo under opprørernes styre
Tags