Kort Nytt

Saudi-amerikansk galskap

USAs president Trump har besøkt Saudi-Arabia, «with love» – med kjærlighet, som han sa! Galskap! Trump fikk 400 milliarder dollar tilbake fra saudiaraberne – i tillegg til en saudisk «fredspris»: galskap, igjen.

Hvorfor reagerer ikke norske medier, politikere og andre? De trekker på skulderen, skjuler et smil, det er alt, for vi er i amerikanernes sfære – de er referanse for det skrevne og det talte. Politikere og journalister respekterer dem, når det kommer til stykke, vi avfinner oss med hverandre.

Galskap! Men det er ikke opportunt å peke på det, ikke med klare ord. USAs president Trump ærer Saudi-Arabia som en alliert mot «terrorisme»: Kan ikke medier, politikere og andre avsløre dette møl?

Saudi-Arabia er i dag den viktigste kilde til terrorisme! For å være konkret: Hva skjer i hodet til terrorister i Syria og i Irak – som skjærer halsen over på «vantro» eller sprenger seg på en markedsplass – og i Somalia; der bomber sprenges på hoteller? Og som nå i Manchester, der en galning sprenger seg på en barne- og ungdomskonsert – og sårer og dreper flere titall?

Hva skjer i hodet til terrorister? Inne i det finnes tanker: Personen bærer på en ideologi! Den er «islamistisk» wahabisme: en pervers og menneskeforaktelig tenkning, som for øvrig er i ferd med å spre seg: i Syria (blant grupper Norge støtter), Irak, Jemen, Somalia og Libya – for å nevne noen steder. Millioner av dollar fra Saudi-Arabia går til grupper i de landene – for å spre wahabisme: Saudienes offisielle tenkning! Til praktisk fremme av terrorisme.

Galskap. USAs president Trump får saudisk «fredspris» for sitt vennskap med kreftene bak: Saudi-Arabia! Politikere og medier bukker, eller mumler. Og det er stort sett alt! Så vent på neste bombe!

86140cookie-checkSaudi-amerikansk galskap