Spørsmål og Svar

Sex før ekteskap?

Spørsmål:

Hei

Jeg har et viktig spørsmål. Jeg er muslimsk mann, og har i lengre tid vært sammen med en muslimsk jente. Vi er glad i hverandre, og er bestemt på å gifte oss. Det er ingen tvil om det. Vi skal gifte oss, men vi synes det er litt tidlig nå. Det passer dårlig av hensyn til jobb, studier og familieforhold etc. Derfor er vi enige om å utsette det.

Men vi er seksuelt opptatt av hverandre, og har lyst til å ha sex sammen. Er det veldig galt om vi har samleie nå, når vi skal gifte oss likevel? Vi begynner bare litt tidlig med det som ellers hører ekteskapet til. Hva mener du, kan vi gjøre det?


Svar:

Hei

Nei, jeg synes ikke det. Som du selv skriver, så hører samleie ekteskapet til. Når dette er slått fast i islam, ja, for den saks skyld i kristendom også, så ligger det århundrer med erkjennelse bak, og kanskje også et guddommelig påbud, om veien til et rent og godt liv, som kan være til beste for oss. Det er lurt å følge det.

Jeg tror det følger mest respekt med, for dere begge, om dere holder dere til dette. Og venter til dere har giftet dere. Da står dere med rak rygg. Og er tålmodig, men likevel med kjærlighet til hverandre. Eller dere får fremskynde bryllupet. Har dere sex nå, vil dere føle dere litt beklemmet, og kanskje tenke at det ikke var riktig. Og kanskje var det ikke helt som dere trodde, når rammene rundt ikke var på plass? Man skal jo ikke helt se bort fra at ting likevel ikke går som dere tenker, og at dere kanskje ikke gifter dere likevel? Da kan dette bli noe dere vil angre.

Koranen er ikke blinde påbud, men kloke veiledninger for et godt liv. Det er lurt å holde seg til det den sier.

Mvh
Red

22930cookie-checkSex før ekteskap?