Spørsmål og Svar

Uren mat

Spørsmål:

Aleykumselam

Her i Norge bruker matprodusenter fett eller annet innhold fra svin i diverse matprodukter, bla. i smågodt, ferdigsauser, gelé og tyggis. Jeg er selv muslim og har dessverre fått i meg “en del” av disse produktene. Dette har skjedd helt uten at jeg har visst om det, og det frembringer en helt ubeskrivelig følelse. Jeg sluttet selvfølgelig å spise denne maten med en gang jeg fant det ut, og jeg sjekker nå alt jeg spiser grundig. Poenget mitt er dette: Er det min feil hvis jeg har fått det i meg helt uten å vite om det? Hva mener Allah om det? Og er det noe jeg burde gjøre? Det er helt forferdelig å vite at jeg har fått dette i meg, og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.

Matprodusenter bør være tydeligere på innhold og ingredienser i maten! Det nytter ikke å skrive mange fremmed- eller fagord, og forvente at alle og enhver skal forstå hva maten inneholder. Krever det så mye ekstra innsats å skrive ned om stoffene i maten kommer fra dyr, og hvilke dyr de kommer fra?

Mvh
En veldig sint og trist muslimsk jente


Svar:

Aleykumselam

Takk for spørsmål.

Du kan så visst ta det med ro. Det som du har spist i uvitenhet, skal du ikke belastes for. Du kan bare glemme det, når du nå er mer bevisst det du spiser. Koranen sier klart at det ikke ligger skyld på deg for det kun kan ha fått i deg i denne sammenheng(5,93). Så vær positiv og se fremover.

Ja, matprodusenter burde tydelig merke innholdet i det de lager. Jeg tror de blir flinkere nå.

Mvh
Red.

22940cookie-checkUren mat