Spørsmål og Svar

Sharia-lovene

Spørsmål:

Hei! Jeg vil først og fremst si at dette er en veldig god nettside, som burde bli lest av mange, og særlig av dem som har et dårlig syn på Islam og muslimer. Selv er jeg norsk og gift med en muslim, og må stadig høre vonde og grunnløse uttalelser og lytte til fordommer.
Men jeg vet bedre, og tenker at det heller er synd på dem som ikke er opplyste nok. Men så til mitt spørsmål: Det hender at jeg blir konfrontert med disse sharia lovene, som man lett finner på nettsider. Jeg leste noen av disse, og må si jeg ble overrasket. Det jeg leste var vel ikke akkurat positivt. Men er disse lovene noe muslimer skal leve etter i dag, eller er dette en veldig streng form innen Islam, og kanskje fra tidligere tider? Hilsen meg.


Svar:

Hei. Og takk for spørsmål.

Jeg tror du har rett: Mange såkalte sharia-lover var gjeldende før muslimene ?kom på banen?. Det var gamle og tradisjonelle lover. De ble ført videre i det muslimske samfunnet, og ble også bekreftet i Koranen. Men flere av dem blir fortolket i dag.

Og der hvor man kan si de fortsatt gjelder, tror jeg flere snarere er ?riset bak speilet? enn egentlig anvendelige lover. Både profeten Muhammed og for eksempel Imam Ali (fred med dem begge) sa om slike Sharia-lover at de helst burde få hvile, om det var mulighet for det. Men vi kan se dem som en sterk påminning om hva som er rett og galt.

Vennlig hilsen

Red

21510cookie-checkSharia-lovene