Spørsmål og Svar

Spontan abort og menneskelig liv

Spørsmål:

Hei.

Jeg er en muslimsk kvinne som har for første gang aborterte spontant i uke 14-15. Fosteret skal begraves i en felles anonym minnelund. Det var jeg ikke forbered på siden jeg trodde et så pass lite foster ikke skal bevares. Dette hadde jeg ikke opplevd tidligere og vil finne ut hva er riktig måte å gjør i slike tilfeller i islam? Haster litt ønsker svar SNAREST?


Svar:

Hei.

Koranen gir ikke svar, så vi må tenke, eventuelt spørre lærde og vurdere selv. Jeg vil tenke slik:

  • Fosteret er liv fra egg og sæd smelter sammen.
  • Det angis å bli et menneskelig liv først når «sjelen blåses inn i fosteret», skrives det. Når skjer dette? Det angis forskjellig tid, men flere mener når fosteret er rundt 120 dager.
  • Likevel er dette skjønnsmessig og ikke en velbegrunnet antakelse.

Du aborterte i 14-15 uke, dvs. etter ca. hundre dager. Etter vurderingen over var fosteret liv, men fortsatt ikke et menneskelig liv. Det kan vel hedres uansett? En anonym minnelund kan være hyggelig. Jeg synes det er en god tanke, som min mening.

Mvh
Red.

91920cookie-checkSpontan abort og menneskelig liv