Spørsmål og Svar

Tanker om Allah

Spørsmål:

Salam!

Jeg har noen spørsmål. To av dem er det veldig flaut å stille, men må ha et godt svar på dem. Jeg vet ikke hvorfor jeg har slike tanker, og jeg hater å ha det.

– Hvordan vet vi at Allah finnes?
– Hvordan ble han til?
– Hvordan kan jeg unngå slike tanker?

Og hvordan komme nærmere Gud? Kanskje ved bønn?

Håper på svar


Svar:

Takk for mail.

Dine spørsmål er gode spørsmål! Det er helt vanlig å tenke dem. Det er slikt som alle iblant spør seg om.

Finnes Allah?

Vi vet jo egentlig ikke om Allah virkelig er til! Det står i Koranen at Han ikke vil at mennesker skal vite det helt sikkert. Han har gjort det til en test for oss: Hvem åpner øynene for alt som er i verden, og ender opp med å ville tro? Ja, vi må velge å tro! Vi kan ikke vite sikkert, men vi må gjøre et valg! Velger vi å tro eller ikke? Det mest fornuftige er å tro!

Hvordan Allah ble til?

Hvordan Allah ble til? Det går langt over menneskelig forstand! Mennesket selv er knapt nok nådd til månen (og det er ikke dårlig!). Hva med hele Universet? Og hva med Skaperen av dette Univers? Er det mulig for oss mennesker å forstå? Nei, slike tanker legger vi klokest til side! Vi kommer ingen vei med dem.

Tanker

Noen tanker kommer vi ingen vei med! Ja, de legger vi dem klokest til side! Det er mest lurt å gjøre det! Tenk så mange spørsmål vi kunne reise, om alle verdens ting! Skal vi henge oss opp idet? Nei, det er verken praktisk eller lurt.

Men vi velger å tro på Allah, for det mener vi, er best! Hvordan Allah egentlig «ser ut», eller hvordan Allah egentlig «er», nei, det er det for stort for oss å vite!

Gud/Allah nær?

Hvordan å komme Gud/Allah nær? Koranen forteller oss om det! Vi kan komme Gud/Allah nær i bønn, ved å gjøre gode gjerninger, være rettferdige, vennlige, gode og anstendige mennesker! Ved å følge Gud/Allah, og følge opp det som står i Koranen.

På reflektert og nyttig vis! (Men la ikke tanker bli tvangsaktige tanker!)

Vennlig hilsen
Red.

26490cookie-checkTanker om Allah