Spørsmål og Svar

Veier i islam

Spørsmål:

Assalam alaikum

Jeg er en norsk jente med norsk familie og kultur ? og er også muslim. Men jeg er ikke sikker på hvilken vei i islam jeg bør velge. En gutt jeg har god kontakt med nå, er sunni-muslim og sier jeg burde gå over til og være det, jeg også. Men en annen gutt på skolen min er shia-muslim og er kritisk til sunni.

Jeg vet ikke hvem jeg skal spørre videre, fordi Allah har straffet meg med uvitende og rasistiske foreldre, som ikke godtar at jeg har valgt islam. Kan du hjelpe meg? Hvilken vei bør jeg gå? InshAllah så svarer du meg.

Salam, og Allah må velsigne oss alle.


Svar:

Assalam, Linn, og takk for spørsmål.

Hvem står for ?rett vei? ? sunni eller shia? Se, det er et vanskelig spørsmål! Jeg vil være forsiktig med å gi deg noe svar. Du bør tenke gjennom dette selv, synes jeg. Og kjenne etter hvor du føler deg hjemme. (Det er en artikkel om temaet på denne nettsiden.)

Jeg vil sitere noen kloke ord: ?Vi er alle brødre; shia og sunni er ett og er alle muslimer! Alle må stå sammen. Hvis noen sier et negativt ord om en annen, bidrar det til å splitte muslimer. En slik person er en uvitende person.?

Det viktigste er at vi er muslimer! Det gjelder både for deg og meg. Vi må holde fast ved det som forener oss.

De ?kloke ordene? over er sagt av Imam Khomeini. Jeg har stor respekt for ham (som altså er en shia).

For øvrig, til dine foreldre: Vær ikke sint på dem! Allah har slett ikke ?straffet? deg med dem! De er sikkert gode mennesker, men som kan ha fått med seg noen fordommer. Kanskje kan de ikke så mye for det? Vær tolerant med dem! Og kan hende dette er en Allahs prøve: At du vet å være omsorgsfull og vennlig.

Hilsen
red.

21830cookie-checkVeier i islam