Spørsmål og Svar

Barnefar er borte

Spørsmål:

As salamo alaykom

Jeg er en gravid kvinne, som lurer hva jeg kan gjøre. Jeg er gravid i 9 uke, og ønsker ikke å ta abort.

Barnefaren er blitt borte. Jeg har lett etter han i flere uker, men uten resultat. Jeg har et barn fra før, i et annet ekteskap. Nå har min eks-mann spurt om jeg kan tenke meg å gifte meg med ham igjen. Han ønsker også å hjelpe meg med barnet.

Siden jeg ikke finner barnefaren, lurer jeg på hva islam sier om eventuelt å registrere dette barnet på min tidligere mann, hvis vi gifter oss igjen.

Håper dere kan hjelpe meg. Takk på forhånd.


Svar:

As salamo alaykom

Takk for ditt spørsmål.

For det første: Jeg synes det er fint at du ikke tenker på å ta abort! Abort i islam er et spesielt tema, som vi kan behandle for seg.

Et ekteskap er en gave, en samværsform mellom mann og kvinne til glede og nytte for dem begge, og til trygghet og glede for barn. Dette må vi streve etter! Dersom du også synes det kan være fint og gifte deg igjen, med din eks-mann, så kan det være mange gode argumenter for at du kan gjøre det.

Men å oppgi din tidligere mann som far til dette barnet, er nok ikke riktig, når du vet at han ikke er det. Barnet vil ha sin egen identitet, som må respekteres. Men om du gifter deg igjen, kan din tidligere eks-mann, om han ønsker det ? etter norsk lov; ?adoptere? barnet. Og uansett: Dere blir en samlet familie, alle sammen! Og der alle må vise omsorg for hverandre!

Hilsen
red

21820cookie-checkBarnefar er borte