Spørsmål og Svar

Zina (sex utenfor ekteskap)

Spørsmål:

Hei!

Under flere spørsmål om Zina (sex før ekteskap) har du svart at om du angrer, kan man bli tilgitt av Gud.

Men det stemmer overhode ikke! Alle muslimer vet at det er to ting Gud ALDRI tilgir! Det ene er om man dreper noen, og det andre er ZINA!

Fra hvor, eller hvilken kilde kan du si at dette kan bli tilgitt? Jeg synes det er litt leit å si til folk at man kan bli tilgitt, når man ikke blir det!

Jeg vet selv om folk som er blitt drept for Zina. Jeg har spurt flere imamer, og alle har svart at dette er noe Gud ALDRI tilgir!

Takk for svar på forhånd.

Mvh.
Nora


Svar:

Hei, Nora

Takk for din mail.

Jeg sitter og tenker, og vil si: Hvorfor skal vi være så harde mot hverandre? Og så fordømmende? I Koranen står det, om Abraham; et eksempel for oss, at Abraham var «bløthjertet og unnskyldende» (9,114 og 11,75). Bør vi kanskje lære av det?

Og hva sier Gud om å tilgi? Jeg blar videre i Koranen, og finner frem noen eksempler:

Deres Herre har pålagt seg selv å være barmhjertig. Har noen handlet dumt og gjort en dårlig handling, og deretter angret og endre seg, så er Gud mest barmhjertig og nådig. (6,54)

Be om Herrens tilgivelse! Han kan alltid godta anger. (110)

Og, ikke minst

Gud kan tilgi alle synder. (39,53)

Jeg ser også i et hefte, kalt: Fatwas of European Council for Fatwa and Resarch, og leser denne fatwa om en kvinne som kan ha begått Zina:«Selv om vi antar at en kvinne tidligere kan ha begått feil, og deretter har angret og vendt seg til Allah, så vet vi at Allah, Den allmektige vil godta hennes anger og at dette skal viske ut alle hennes tidligere synder. For det er slik, at om noen angrer på en synd, så er det som vedkommende ikke har begått den synden. Allah, Den høyeste, elsker dem som angrer og elsker det rene. Det er en oppgave for oss å tilegne oss disse Allahs beskrivelser og egenskaper, og tilgi dem som gjør feil, fordi alle Adams barn feiler, og den beste av dem som gjør feil, er den som angrer.»

Håper dette kan godtas som svar.

Hilsen
Red.

25560cookie-checkZina (sex utenfor ekteskap)