Spørsmål og Svar

Piercing i leppa

Spørsmål:

Salamo alaykum, søstre /brødre

Hei.

Jeg er ei jente på 16 som går med sjal. Jeg vil ha piercing i leppa, men er redd! Ikke for smerten, men for Allah! Er det haram, og burde jeg ikke ta det, siden jeg går med sjal?

En ting jeg også vil ta med, er dette: Er det haram å gå med bukser? Moren min sier at å gå med bukser, ikke er bra, siden du viser dine former! Og tiltrekker menn. Så jeg lurte på om det er haram? Og hvis ikke det er haram, er det haram for meg å gå med bukser fordi moren min ikke liker der? Synder jeg da mot henne?

Tusen takk for svar:)


Svar:

Salamo alaykum

Hei.

Du skriver at du går med sjal (hijab?). Det synes jeg er flott! Men det skal egentlig ligge noe spesielt i dette; å gå med sjal/hijab. Det er ikke bare et klesplagg. Det er heller ikke bare et symbol, som forteller at du er muslim. Jo visst, er dette bra! Men det skal være noe annet der også.

Jeg kom til å tenke på dette, da jeg hørte denne historien. Det var en mor som ble spurt om hun syntes at datteren hennes burde gå med hijab. Og hun svarte: Ja, om hun fortjener det!

Det var fint sagt: – Om hun fortjener det! Å gå med hijab; islamsk klesdrakt, er noe man bør være fortjent til! Man bør anstrenge seg for å være et godt menneske, leve anstendig, være sann og ærlig, ja, underordne seg Allahs lover! Da «fortjener» man å fremstå, i sitt ytre, som en muslim! Med hijab. Det var et fint krav.

Og har man dette med seg i tankene, så finner man kanskje svaret selv om man bør gå med piercing i nesa, leppa eller i navlen. Gå med trange bukser, vise sine former, og så videre. Ting henger sammen i livet.

Samtidig skal vi ikke være kravstore til hverandre! Vi skal leve våre liv her, også slik vi selv ønsker. Å gå med piercing i leppa er vel ikke anbefalt i islam (men neppe heller forbudt). Bukser er greit, så lenge de ikke er trange og ikke viser dine former. (Og heller ikke får deg til å se ut som en gutt.) Ja, å lytte til sin mor er bra, så prøv å nå en forståelse med henne.

Islam er egentlig fleksibel. Islam skal ikke være så vanskelig. Tenk selv, og bruk fornuft! Men bare Allah vet.

25550cookie-checkPiercing i leppa