Verden

Ajmals rop

Han heter Ajmal Amir Kasab, 21-åringen som sammen med 10-15 andre gjennomførte voldsaksjonen mot luksushotell og andre mål i Mumbai. 163 mennesker ble drept, og store verdier ble ødelagt. Hva ville han, hva tenkte han? Og ikke minst: Kan det komme flere slike aksjoner i framtiden?


Verden vil vite. Og spesielt India vil vite, som ble mål for aksjonen. Videre vil USA vite og hente informasjon, som kan brukes videre i kampen mot terror.

Ajmal Amir Kasab er under press. Vi har sett ham på bildet der han spaserer på vei til aksjonen. Vi har også sett ham såret og bevisstløs på gulvet etter arrestasjonen. Nå vil verden vite.

Men hvordan å få vite? Det blir en viktig utfordring, ikke minst for India, som med 15 politifolk forhører Ajmal dag og natt. Videre for USA, som overvåker forhøret nøye. Og for alle oss andre som også følger med. Med hvilke metoder skal informasjoner hentes?

Indiske politifolk har innrømmet at de må ?trekke ut? (extract) informasjoner fra ham. Tortur? Ja, sikkert med tortur. Nå blir han torturert, Ajmal Amir Kasab, i den pågående kampen mot terror.

Skal vi bifalle, akseptere og godta? Valget ligger på oss, og angår vår humanitet. Gir situasjonen rom for humanitet? Hva mener Amnesty? Røde Kors? Det er stilt på dem.

Blir de hørt, ropene, eller skrikene, til Ajmal, og bør de bli det?

21150cookie-checkAjmals rop