Spørsmål og Svar

Er det forbudt å onanere?

Spørsmål:

Jeg vil gjerne vite hvilket forhold Koranen og Islam har til forplantning. I det gamle kristne testamentet står det om Onan som syndet fordi “han spilte sin sæd på marken”. Dette har feilaktig blitt tolket som et forbud mot onani, men det dreier seg egentlig om et forbud mot coitus interuptus. Hvilke referenser finnes i Koranen og profetens skrift til slike forhold? Barnerikdom vs prevensjon?


Svar:

Det er intet holdbart forbud i Islam mot onanering (masturbering), selv om det finnes en tradisjon mot det, slik som f.eks. i kristendom.

Onanering/masturbering er naturlig og nødvendig for å slippe seksuell spenning. Men sett det i en sammenheng av å skulle leve et sømmelig liv.

Islam ser på seksualitet som en gave. Vi takker for gaven, og gleder oss over den. Men det følger med regler som skal etterleves, av sømmelighet og anstendighet – ikke som blinde påbud, men for at gaven skal ivaretas og berike, og ikke bli til forfall.

Seksualitet er en glede i seg selv, i den rette rammen, uavhengig av forplantningen. Så Islam tillater prevensjon, både spiral, p-pille og kondom. Det er også tillatt å underbinde eggledere og sædstreng, som det gjøres ved kirurgiske inngrep.

20650cookie-checkEr det forbudt å onanere?