Spørsmål og Svar

Er neglelakk haram?

Spørsmål:

Salam

Jeg er en jente som lurer på om det er haram å bruke neglelakk. Det er mange som sier at det er haram, og det er mange som sier at det ikke haram. Trenger virkelig svar. Mashallah, så bra side!


Svar:

Takk for hyggelig mail.

Neglelakk? Nei, det er ikke haram. Men hvem er det du ønsker å pynte deg for? Menn du kjenner, eller menn på gaten? Er det deres oppmerksomhet du vil ha? Husk at skjønnheten din er den du bærer med deg, i det du er! Menn – anstendige menn – vil merke det! Det skal gjøre deg tiltrekkende.

Kvinner skal ikke klakke med sko, sier Koranen, for å få oppmerksomhet. Troende kvinner skal trekke kappen om seg. Troende menn og kvinner skal senke blikket mot hverandre. Vel, dette blir vi oppfordret til.

Det er ikke alltid lett å følge oppfordringer. I blant føler vi lyst til å leke, pynte oss med farger – neglelakk og leppestift – og kanskje gjengjelde et smil med en liten flørt? Men det er kanske ikke slik Gud vil ha det. Han gir påbud og setter grenser, som vi bør tilpasse oss. Neglelakk? Jeg vil gjerne at vi skal kunne smile og glede oss. Men hva vil du med neglelakk? Du får svare for Gud selv.

Hilsen
red

21601cookie-checkEr neglelakk haram?