Spørsmål og Svar

Vil bli muslim

Spørsmål:

Jeg er en jente på 20 år som har lyst til å bli muslim. Jeg har lest Koranen to ganger allerede. Jeg fastet gjennom hele ramadan og feiret eid med noen muslimske venner. Mitt problem er at foreldrene mine ikke vet noe om dette. De er ikke-troende og veldig akademiske, hvis du skjønner? Jeg er ikke en gang døpt. Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre? Familien min betyr utrolig mye for meg og jeg vil ikke skuffe dem, men samtidig føler jeg at jeg lever en slags løgn. Jeg kan for eksempel ikke komme hjem med skaut! Tror du det er andre norske jenter i samme situasjon? Håper du kan hjelpe!


Svar:

Takk for mailen din.

Det er hyggelig at du vil bli muslim! Jeg som skriver dette mener jo at islam er den riktige tro. Alle bør nærme seg den, selv om vi også respekterer dem som har en annen tro. Eller dem som ikke vil tro. Skjønt disse har jo også en ?tro? ? en sekulær tro ? om livet og livets verdier, mål og veier å gå, om begrunnelser for godt og ondt. Med eller uten en ?gud?, med sanne eller falske idealer. Alle velger vi innhold i livet, bevisst eller ubevisst! Nå står du for ditt valg.

Vil foreldrene din forstå det? Du sier de er ?akademiske?. Alle bør kunne foreta et eksistensielt valg og bli respektert for det. Det viser refleksjon og standhaftighet at du vil stå ved ditt valg! Kanskje foreldrene dine vil kunne bli stolte av deg?

Jeg kjenner dem ikke ? du kjenner dem best. Du må selv bestemme hvordan du vil nærme deg dem.

Jeg tror du skal ta dette som en prosess som kan ta noe tid. Begynn forsiktig, kanskje i det små. Snakk litt religion med dem. Legg inn noen tanker og refleksjoner om hva du kunne mene. La dem få venne seg til tanken på at du finner islam interessant.

Du har visst noen islamske venner? Kanskje du kunne ta med deg en av dem hjem, og la han/henne snakke om religionen? Du kan vise dem at du lytter.

Jeg synes ikke dette er å forstille seg. De gjorde det samme selv, de første muslimene; de holdt først troen skjult, før de fortalte andre om den. Omgivelsene deres trengde det.

Derfor synes jeg du kan vente med skautet. Det er fint ? veldig fint! ? om det kommer! Men forbered foreldrene dine først. Skap ingen antagonisme mellom deg og dem, eller mellom islam og dem! Gi dem tid til å forstå hva du tenker.

Man bestemmer seg i sitt hjerte først, og kan bruke for å fortelle det til andre. Tenk selv hvordan du vil gjøre det! Tenk kloke tanker.

Vennlig hilsen og lykke til!

Red.

21470cookie-checkVil bli muslim