Spørsmål og Svar

Faste, kyss og klem

Spørsmål:

Hei

Jeg har en muslimsk kjæreste som skal faste under ramadan. Jeg tenker selv å konvertere til Islam, fordi kjæresten min og alle vennene mine er muslimer og jeg føler meg mer hjemme som muslim. Men som starten på konvensjonen og før jeg blir helt muslim, vil jeg faste med dem. Det jeg lurer på da er, har jeg lov til å kysse kjæresten min når vi har brutt fasten, altså etter iftar? Eller gjelder det bare for mann og kone, har lest at klemming og kyssing er lov under fasten om det ikke fører til noe seksuelt, men jeg tenker da etter fasten er over for dagen? Eller er det samme regler som når man faster? Må man være gift for at det skal være lov også?


Svar:

Hei,

Koranen sier ikke noe bestemt om dette, og neppe heller islam for øvrig. Om man kysser og klemmer uten å være gift, veier det nok likt om det er faste eller ikke, før eller etter iftar. Skjønt mer høytidelig er det meste under fasten. Man kan legge demper på seg da. Og tillatt er det neppe, som vi før har sagt, om det kan føre til ulovlig sex.

Min konklusjon blir denne: Det er vel neppe så galt med litt vennlig, kjærlig og omsorgsfull kyssing/klem i sannhets navn når det ligger ekthet i det, ramadan eller ikke ramadan.

Vennlig hilsen
Red

86230cookie-checkFaste, kyss og klem