Spørsmål og Svar

Hvor mange ganger å be om dagen?

Spørsmål:

Salam

Jeg lurer på om det er akseptabelt å be 3 ganger om dagen? Jeg har en utrolig hektisk hverdag og må innrømme at det er dager hvor jeg føler meg så sliten at jeg ikke klarer å ta igjen alle 5 bønnene når jeg kommer hjem på kvelden. Det vil fort ta mer enn 1 time, og siden jeg er eneste muslimen på jobb blir det vanskelig å ønske lov til å be i arbeidstiden.

Er det på noen som helst måte godtatt at folk som jobber utenfor hjemmet i 8-9 timer, å be 3 ganger om dagen? Eller på noen måte samle sammen bønnetidene og dele dem opp i 3 økter?

Vil gjerne få høre fra dere.

Tusen takk


Svar:

Takk for ditt spørsmål.

Ja, jeg mener du kan be 3 ganger om dagen! Koranen inviterer til det. La oss se hva Koranen sier:

«Les foreskrevet bønn i de to delene av dagen og i den nære del av natten.» (11,114) Det blir 3 ganger.

«Akt Allahs storhet (be) når du går mot natt og mot morgen – og når dagen passerer middagshøyden og vender mot aften.» (30,17-18) Det blir bønn kveld, morgen og middagstid, altså 3 ganger om dagen.

«Hold bønn etter middagshøyden, til nattens mørke kommer og i lesing på morgenen.» (17,78) Det blir 3 ganger.

Koranen nevner disse 3 ganger for bønn: Ved daggry, til middagstid og når tussmørket faller på. (24,58)

Nærmere tider er ikke angitt. Noen slår sammen bønnetider, og jeg mener du kan gjøre det, 8-9 timer ute på jobb. Og skulle alt «skjære» seg, kan du lese en bønn inne i deg, i det stille. Det er slik jeg ser det.

Vennlig hilsen
Trond Ali

86070cookie-checkHvor mange ganger å be om dagen?