Spørsmål og Svar

Faste og cøliaki

Spørsmål:

Asalam o Aleikum

Først vil jeg rose dere, jeg kom borti deres side og synes det er utrolig mye god informasjon å få der.;)

Jeg vil spørre om hvordan det er med faste og cøliaki? Jeg er praktiserende muslim, men det er veldig vanskelig for meg å faste under Ramadan på grunn av min cøliaki. Det hindrer meg, da jeg ikke får nok mat i meg, for jeg spiser omtrent hver 2-3 time, og er sulten nesten hele tiden.

Jeg prøvde å faste én dag. Da ble jeg syk resten av måneden – etter å ha fastet kun den éne dagen! Tidligere har jeg gitt penger til fattige i Ramadan måned, fordi jeg ikke kan faste. Men jeg får dårlig samvittighet når jeg ikke faster bare på grunn av cøliaki. Jeg er ikke blitt frisk enda, og er under behandling. Men legen har sagt at jeg skal ha cøliaki resten av livet mitt.

Håper på et svar. Takk.


Svar:

Asalam o Aleikum

Takk for din mail.

Du skal ikke faste under Ramadan når du har cøliaki! Da skal du først og fremst ta hensyn til sykdommen din. Faste er for dem som ikke har noen medisinske plager som blir verre av faste.

Det er et hadith som sier at på Dommens dag skal du måtte svare for hvordan du har tatt vare på kroppen, og helsen din. Legg vekt på det.

Altså: Ingen faste under Ramadan for den med en sykdom som ikke tåler faste! Så fint å gi penger til fattige i stedet! Det er et godt valg.

Mvh
Red

25440cookie-checkFaste og cøliaki