Spørsmål og Svar

«Født i feil kropp»

Spørsmål:

Asalaam’mu Aleikum!

Jeg lurer på en ting. Jeg ble født i feil kropp, født biologisk i en jentekropp, men har aldri oppført meg “feminint” eller lekt med “feminine ting” eller kledd meg spesielt “feminint” eller brukt sminke og sånt da jeg var liten. Jeg har alltid følt at jeg er gutt, men fant ikke ord på det før jeg var 13. Nå, som 17-åring, lever jeg helt som meg selv, jeg går på hormoner/testosteron og har tatt operasjon for å få flat brystkasse. Jeg har ikke tatt operasjon nedentil, ettersom det er 18-årsgrense og dårlig resultat.

Men, jeg lurer på: er jeg Haram? Er det at jeg er meg selv Haram? Jeg er en revertitt, og det er jo sagt at alle som sier “Shahada” er Muslim og da blir alt det andre fra fortiden din vasket bort og du får en ny start og er ren. I Koranen står det også at “To Allah belongs the dominion of the heavens and the earth; He creates what he wills. He gives to whom He wills female (children), and He gives to whom He wills males, or He makes them (both) males and females, and He renders whom He wills barren, He is Knowing and Competent.” Betyr dette da at jeg ikke er Haram fordi jeg er født i feil kropp? Eller må jeg gi opp min tro på Allah (s.w.t) og sannheten Islam, pga jeg er Haram eller en synd? Kunne aldri ha vært en jente, føler meg ikke som en, og da hadde jeg ikke kunnet levd, så ulykkelig hadde jeg vært. Det er jo også Haram å ta selvmord, så det hadde ikke gått.

Jeg tror så sterkt på Islam, min tro blir sterkere hver dag, så det hadde vært utrolig trist om jeg måtte forlate Islam. Allah har jo skapt alle mennesker som Han selv ønsker, og Han har skapt alle som likestilt. Allah hadde vel ikke skapt et menneske Han ikke ville godta?

Jeg er så bekymret for at jeg er et vandrende, Haram menneske, er redd for å ikke bli godtatt av andre Muslimer og Allah, og jeg er redd for at jeg vil havne i Helvete og ikke Jannah.

Tusen takk på forhånd!
Gutt 17 år


Svar:

Asalaam’mu Aleikum!

Takk for din e-post.

Du reiser viktige spørsmål, som etter hvert er blitt mere aktuelle; det er flere som tør/vil snakke om det. Bra!

Men èn ting reagerer jeg på, og forstår ikke riktig, du spør: “er jeg Haram”? At du skal være “Haram eller synd”? Hva mener du med det? Spørsmålet er fremmed for meg. Det er jo så åpenbart, klart og tydelig at du som menneske og person ikke kan være verken “Haram” eller “synd”! På ingen måte! Du er sikkert en fin person, skapt som Allah vil! Hvorfor ble du skapt slik du er? Vel, hvorfor ble jeg skapt slik jeg er? Bare Allah vet.

Vi pleier ofte å takke Allah for ting som skjer – selv om vi selv ikke alltid skjønner meningen med det. Men Allah vet best! Og Koranen sier at Allah skaper de barn som Han vil. “Allah skapte deg ikke uten hensikt.” (23,115) “Tror dere ikke dere skal bli prøvd?” (9,16) Vi er skapt for å prøves og testes. Mennesket testes hver dag. Noen brukes for å teste andre.

Mitt råd til deg: Vær stolt og sterk! Vær den personen du er, skapt av Allah i en mening. Kanskje finner vi ikke så lett “meningen”, men den er der. Lev et godt liv, og som sagt: Det hviler en utfordring på oss alle. Lykke til! Og glem dette med “Helvete”; det angår helt andre saker.

Vennlig hilsen
Red.

90290cookie-check«Født i feil kropp»