Spørsmål og Svar

Stramme klær og hijab

Spørsmål:

Hei, jeg lurer på om hva islam sier om stramme klær og hijab?

Er det farlig å gå med stram bukse som viser bak (hvis du skjønner)? Og så er det jo mange kvinner som har på seg hijab samtidig.

Jeg lurer også på om en under stramme klær kan vise brystene, om en ellers er i hijab-style? Er det haram, forbudt, å vise brystene på den måten?


Svar:

Takk for spørsmål.

Islam sier vi skal kle oss anstendig og sømmelig, både menn og kvinner. Vi skal ikke fremheve kropper, bruke klær for å vise fram kropper, søke oppmerksomhet fra andre – kanskje av det annet kjønn – rettet inn mot kropper, og da gjerne med sex som undertone. Dette er ikke sømmelig og riktig.

Hvem er du egentlig: en kropp eller et helt menneske? Hvordan er det du vil framstå; som en spennende person eller som en «bak» (rumpe), med to bryster til? Og kanskje med et stykke hijab over? Er dette hva islam sier? Nei, det er det ikke.

En skal kle seg sømmelig og pent, ja, det er så visst lov å kle seg pent! Men ikke for å fremheve kroppen med «bak» og bryster under stramme klær. Klær skal være sømmelige for både menn og kvinner, og en bør passe på det selv.

Hilsen
Red

90062cookie-checkStramme klær og hijab