Spørsmål og Svar

Muslimers oppførsel

Spørsmål:

Hei,

Fint å ha mulighet å kunne stille spørsmål rundt Koranen m.m. Jeg lurte på noen spørsmål, kan du referere til sure (vers) fra koranen om det er mulig?

Rundt om i Europa er det blitt mange muslimer som tar seg overraskende til rette ang. det å ikke integrere seg og ikke bl.a. annet å lære seg språket der de kommer til, og holdninger som er veldig ille som om de “eier” landet de kommer til!

  1. Stemmer det at muslimer har som mål å innføre sharia-loven i det landet de kommer til/er i?
  1. Åssen har det seg sånn at muslimer sier at Koranen er kjærlighetens religion, når de utøver tortur og henrettelse på mennesker og spesielt kvinner som har menneskerettigheter, men i muslimenes øyner, kan straff utføres både på mange forferdelige måter og straff av de merkeligste grunner/årsaker, og veldig mange muslimer har lite toleranse for andre religioner.
  1. Hvorfor gjør ikke flere muslimer en innsats på å få ikke-muslimer til ikke å misforstå hva egentlig Koranen dreier seg om ang. toleranse og nestekjærlighet?  Som en norsk lesbisk afrikansk jente som har vært på tv og i media flere ganger (husker ikke helt hva hun heter).
  1. Hvorfor “krever” muslimer f.eks. at kors og kristen-relatert tema skal tas vekk fordi de føler seg støtt av det og vil ha en forandring, til sin fordel og at de kommer med sin tro i et land de blir “flasket opp” av hjelp og har en kristen tradisjon og om lover og regler som til og med mange muslimer klarer å integrere og følge norske lover og setter stor pris på å få ta del i alle de verdier som Norge har, enn å oppleve krig og elendighet i sitt eget land?
  1. Hva går egentlig sharia-loven ut på?
  1. Hva er forskjell på Sunni og Shia-muslimer, og Mekka- og Medina-muslimer?

Mvh Håvard


Svar:

Hei,

Du stiller mange spørsmål, og takk for det.

Generelt kan man svare dette: Du har rett i dine spørsmål med kritikk av hvordan mange muslimer oppfører seg. De muslimene tar feil, det er vesentlig at de skjerper seg. Det faller mye kritikk på dem. De representerer ikke islam.

Hva er islam, og hvordan bør muslimer være og opptre? Vi har laget et hefte eller bok med tekster fra Koranen og relevante anvisninger til hvordan man skal være og opptre, det er spennende og viktig lesing.  Det legges snart ut på denne siden. Skal vi vente til du har lest det? Så kan vi snakkes mer etterpå.

Mvh
Red

90020cookie-checkMuslimers oppførsel