Spørsmål og Svar

Forelsket i en Sunni muslim

Spørsmål:

Assalam Alaikum

Må først bare si at dette er en kjempeflott side. Veldig lett å finne fram og skjønne innholdet. Denne siden gir andre muligheten til å stille spørsmål som man ellers ikke tør å spørre om, noe som er veldig bra.

Jeg er i en ganske forvirrende situasjon, der jeg har kommet til det punktet der jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. For et par år siden ble jeg kjent med en gutt som går på samme skole som meg. Men selvsagt som bare venner. Og for litt siden begynte begge å utvikle følelser for hverandre, noe som har med tiden blitt sterkere og sterkere. Både han og jeg følger Allah’s ord så godt vi kan, og derfor bestemte vi oss for å ikke gå over noen grense og ikke inngå et forhold fordi vi vet at det er galt.

Begge vil ha en framtid sammen men problemet her er familien og kultur. Han er sunni og jeg er shia. Og jeg er redd for at foreldrene mine ikke skal godta det. Foreldrene mine er heldigvis ikke sånne som hadde tvunget meg til å gifte meg med en jeg ik vil, hvis jeg hadde fortalt dem noe slikt. MEN jeg vet de ikke kommer til å bli glad for det. Jeg er kjempe glad i gutten men foreldrene mine kommer først og jeg vil ikke skuffe dem. Det at de får vite at datteren deres har hatt kontakt med en gutt/”funnet” seg en mann selv, vil skuffe dem no veldig mye og det er det siste jeg vil gjøre. De har ingenting imot sunni-muslimer selvfølgelig, men når det kommer til ekteskap vil de at den jeg gifter meg med skal være shia

Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre og vet ikke hvem jeg kan henvende meg til. Vil gjerne høre din mening. Setter stor pris på all slags råd. Tusen takk for at du tar deg tid til å lese dette

Må Allah velsigne oss alle med god iman og et godt liv=)


Svar:

Assalam aleikum
 
Du sier du er forvirret. Og spørsmålet ditt er ikke så greitt. Skjønt, egentlig er det vel to spørsmål:
 
1. At du selv “finner” en partner, er noe man må akseptere. Så pass “frihet” finnes i Norge, at man omgås mange personer, både gutter og jenter. Og man er et selvstendig individ, som selv må få gjøre sine valg. Islam står også for dette. Foreldrene dine – håper jeg – vil kunne forstå det.
 
2. Spørsmålet om shia og sunni: Vi er jo alle muslimer! Men konflikter kan oppstå med uenigheter. Og det er jo visse uenigheter mellom sunni og shia. Samtidig er det også et utall ekteskap mellom shia og sunni! Vi må jo håpe at det kan gå bra. Men et råd kanskje: Om noen seriøst tenker på ekteskap, og man er bevisst noen forhold som kan skape uenighet, så er det ikke dumt å skrive en avtale ned rundt dette i ekteskapskontrakten. Punkter til dette kan være: Hver skal kunne leve ut sin egen tro. Hver part skal respekteres. Ingen skal være “sure” eller kritiske om den andre lever slik man tror er rett. (I en ekteskapskontrakt kan også stå at f.eks. voldelig adferd er forbudt, ekteskapsbrudd ikke skal aksepteres, at man fritt skal kunne velge seg en utdannelse, at mannen ikke skal kunne ta en annen kone, hvordan barna skal oppdras, og eventuelt liknende ting.) Man kan sette opp hva brudd på slike ting skal få som konsekvens, i fordeling av eiemidler, separasjon og eventuelt skilsmisse, eller andre forhold.
 
Hvor gammel er du, egentlig? Du skriver at dere går på skole. Kanskje er dere litt unge enda? Da kan det være lurt å vente! Gi dere tid til å tenke dere om! Er det kjærlighet, så bør den vel holde?
 
Lykke til!
20940cookie-checkForelsket i en Sunni muslim