Spørsmål og Svar

Gifte seg i kirken?

Spørsmål:

Jeg er muslim med en kristen dame, og vi lurer på hvordan vi skal få til bryllupet i kirken, som jeg har sagt i tidligere anledning er greit. Men nå i ettertid har jeg undersøkt dette mer og ser ikke hvordan dette kan gjennomføres uten at det gå imot min religion.

Jeg ser at den norske kirke sier: – I Den norske kirke, kan biskopen godkjenne at en fra vedkommende trossamfunn deltar ved vigselen, og at det da er mulig med kulturelle innslag som understreker parets bakgrunn. Men jeg ser fortsatt problemer med det.

Ting som går imot islam som jeg nå har oversikt over vil da være:
–          Musikk
–          Skriftlesning, salmer
–          Forbønn, knele mest presten legger hånden på hode ditt å ber.
–          Etter forbønn, så ber de Vår far.

Er det andre ting også som jeg ikke fikk med her? Går dette i mot islam, og finnes det andre løsninger til dette? Vær så snill å ikke svar meg med ting som DU mener eller står for (Haram), men med en ærlig vurdering tatt ut ifra fakta fra både Koranen og Bibelen, takk.

Mvh
Ib.


Svar:

Hei,

Takk for spørsmål.

– Musikk? Det er ikke noe i Koranen som går mot musikk.
– Skriftlesning, salmer? Dette er av mange typer. Noe skriftlesing og salmer er i samsvar med islam.
– Forbønn? Det spørs hva presten sier.
– Vår far? Tenk gjennom teksten. Det er ikke noe i teksten som går mot islam.

Min konklusjon er egentlig denne. Husk at åpenbaringen til Jesus også var fra Allah/Gud. Den er blitt forandret i historien, og er ikke lenger genuin og riktig som den fra begynnelsen var. Den er blitt endret av “de kristne”. Men inneholder fortsatt mye sannhet.

Forskjellen er egentlig denne: Muslimer mener Jesus var profet. Kristne sier Jesus var “Gud”.

Kan du gifte deg i kirken? Det spørs på presten som skal vie dere. Er han/hun inkluderende og klok? Vil han/hun kunne foreta vielsen uten påstander og sanger om at Jesus var “Gud”? Det bør presten egentlig kunne klare! Og velge musikk, skriftlesning og sanger, forbønn, der kjerner av sannhet i kristendom blir ivaretatt! Uten dette ene: Påstander om at Jesus var Gud. Presten bør kunne legge dette til side og snakke mye om ekteskap og kjærlighet og Guds vilje for menneskene. Om presten er åpen og tolerant. Og husk: Bibelen sier heller ikke noe entydig om at Jesus var «Gud».

Lykke til!

Mvh
Red.

91230cookie-checkGifte seg i kirken?