Spørsmål og Svar

Om å bli muslim

Spørsmål:

Hei

Jeg 45 år gammel, står i statskirka, men det betyr ingen ting for meg, og jeg er for tiden i Malaysia, og har funnet kjærligheten, hun er muslim og jeg må bli muslim for å kunne gifte meg med henne. Har snakket med flere store herrer i moske, og de er ikke åpen om mitt syn på åpen muslim, slik dere er i Europa.

De sier jeg må studere den muslimske troskap, og jeg må omskjæres, nei, takk, det står jeg over. Så hva gjør jeg nå? Lest Koranen har jeg også gjort. Det føles riktig for meg å bli muslim.


Svar:

Hei,

Takk for epost.

Hva skal til for å bli muslim? Kun dette:

– Å erkjenne at det er bare èn Gud (Gud/Allah)

– Å erkjenne at Muhammed er en profet (en veileder og et sendebud) fra Gud/Allah.

Dette er de islamske troserkjennelsen, som samlet lyder slik: “Jeg er kjenner at det er ingen annen Gud enn Gud/Allah og Muhammed er en profet fra Gud/Allah.” Kan man si og mene dette, så er man muslim.

–          Men kan si og mene det i sitt hjerte, så er man muslim.

–          Eller man kan si og mene det med en eller to andre personer som vitne, og så er man muslim.

Vanskeligere er det ikke.

Men det er viktig at man mener det. Og lar dette påvirke sider ved sitt liv. Det er ikke bare en “frase” for å oppnå det ene eller det andre. Finnes Gud/Allah vil Han vite om det er “bløff” eller seriøst. Det bør man tenke på.

– Må man “studere den islamske troskap”, som du skriver? Nei, hva slags “troskap” skulle det være? Da vil du få deg forelagt skrifter og bøker, er jeg redd, som vil lede deg inn i sekteriske tendenser. Men les Koranen, den er det grunnleggende og gyldige. Vi kommer med en utgave i utdrag, en moderne oversettelse, snart. Og lytt til hva kvinnen du er forelsket i, sier. Du må respektere henne. Dere skal leve et liv sammen, om alt går bra. Du må vite å kunne føye deg og lytte til henne, også om hva dere mener om islam.

– Må du “omskjæres” for å bli muslim? Nei, det er ikke nødvendig. Koranen sier ikke det. Mange menn har blitt muslimer uten at det har vært nødvendig med “omskjæring”. Et eksempel, og det gjelder de som i dag er “bosniere”. For flere hundre år siden var de et samfunn mellom kristne og muslimske imperier. De var presset fra begge kanter, hvor skulle de finne sin plass? De valgte å slutte seg til den muslimske siden, og hundrevis gitt over til islam. Et spørsmål ble reist om mennene: Måtte de bli omskåret? Nei, det ble fattet et vedtak om at dette ikke var nødvendig. Slik er det i dag også. Det er ikke nødvendig at menn blir “omskåret” for å kunne bli muslim.

Lykke til! Med respekt både for deg og din kvinne.

Vennlig hilsen,
Red.

(Les mer på www.koranen.no)

91180cookie-checkOm å bli muslim