Spørsmål og Svar

Om å «klare» bønnen

Spørsmål:

Assalamualaiqum!

Jeg ønsker å spørre om tips til å klare å be alle 5 bønnene.. Jeg prøver det en liten stund, før jeg blir lat og “glemmer” det. Jeg har lyst til å be alle bønnene, og bli flink i det. Men har problem med å gjøre det til en vane og ikke bli lat. Har du tips til å klare å be alle bønnen regelmessig og gjøre det hver dag?

Takk på forhånd!
Jazak Allah


Svar:

Assalamualaiqum!

Takk for ditt spørsmål. Det er viktig at vi tenker på dette, du er nok ikke alene om det. Bønnen er viktig – for den knytter oss til Allah/Gud! Men formene kan være overflatiske og ytre og være av mindre betydning.

Bønnetider
La oss se hva Koranen sier, og her er et uttrykk fra den: «Les bønnen i de to delene av dagen og i den nære del av natten.» (11.114) Det blir tre bønnetider.

«De to delene av dagen» kan være når dagen begynner (fajr) og når sola snur og går mot mot ettermiddag og kveld (zuhr). «Den nære del av natten» kan være etter solnedgang når natten faller på (isha). Kan det gjøre det enklere for deg?

I tradisjonen er det flere bønnetider, det er sant. Men vi gjør ikke galt om vi holder oss til disse ord i Koranen.

Form og innhold
Merk også at Koranen ikke presiserer nærmere om verken tid eller form for bønnen. I dette er en tradisjon, men ikke fastslått i Koranen. Der er det vesentlige dette: å bøye seg ydmykt for Allah/Gud (2,43), være ydmyke i bønnen (23,2) og være bevisst Ham/Den høye.

Det kan man gjøre uten å være «lat», eller hva? Prøv, det går nok bra.

Vennlig hilsen
Red.

91710cookie-checkOm å «klare» bønnen