Spørsmål og Svar

Godteri og gelatin

Spørsmål:

Salam!
Hei, Jeg har veldig lenge lurt på om godteri med gelatin er haram. Jeg vet at grisegelatin er haram, men hvis det ikke står hva slags gelatin det gjelder, er det farlig å spise det da?
Samtidig lurer jeg på om jeg for eksempel kan spise godteriet jeg får på bursdag og skolefest osv. hvis det ligger i en skål og jeg vet ikke hva det inneholder, det som er oppe i skålen.
Tusen takk for svar på forhånd.


Svar:

Salam!

Takk for spørsmål.

Mye godteri inneholder gelatin. Geletin kan lages fra gris- og storfe.

Jeg vil svare deg slik:

1.) Vet du ikke hva lags gelatin noe inneholder, og det står ikke på noen eske, kan du spise det. Ingen skal belaste deg for det. Du har ikke bevisst gjort noe galt. Du er uvitende, og kan ikke finne ut av det dersom du ville prøve. La det være, og spis.

2.) Det samme gjelder for godteri servert i en skål ? du vet ikke noe om gelatinet, og kan ikke finne ut av det. Spis.

3.) Så vil jeg si noe om gelatin. Gelatin framstilles ved en prosess som bryter ned det opprinnelige stoffet som gelatin ble laget av. Det er ikke lenger dette opprinnelige stoffet, som da eventuelt kan være fra gris. Stoffet er blitt noe annet. Og du kan spise det.

Ta dette som eksempel. Å drikke alkohol er haram, slik det er haram å spise gris. Men eddik kan man fortære – det er et nedbrudd produkt av sprit. Men det er ikke lenger sprit; det er blitt et annet stoff. Slik er det med gelatin også: Det kommer opprinnelige fra ? kanskje ? gris. Men er ikke lenger et grise-stoff; for det er blitt noe annet enn det.

Bruk eddik, og spis godteri! Lykke til.

Hilsen
Red.

289614cookie-checkGodteri og gelatin