Spørsmål og Svar

Gutter og jenter

Spørsmål:

Aslam o alikum!

Jeg er en 15 år gammel jente og er muslim. Jeg lærer Koranen i moske hver lørdag, og lærer om den islamske tro. Læreren min sa at vi ikke får lov å klemme, kysse osv. gutter, og det viste jeg jo, men så sa han at vi ikke får lov å hilse på gutter. Liksom med hånden. Da begynte jeg å lure veldig, for det har jeg gjort mange ganger, og begynte å få dårlig selvtillit fordi jeg ikke viste det.

I tillegg sa han at vi ikke fikk lov å spille for eksempel fotball med gutter. Det jeg lurer på er, er det sant? Hva er reglene jenter har for gutter?

Jeg har et annet spørsmål også. Jeg er fan av boybandet One Direction. Jeg liker å høre på musikken deres og sånt. Da jeg hørte at de skulle komme til Norge, ville jeg gjerne gå, men foreldrene mine nektet meg å dra og sa at konserter er haram. Det jeg lurer på er, er det haram å dra på konsert?

Kjempe fin side! Hjelper meg med mye!


Svar:

Aslam o alikum!

Takk for spørsmål.

Jeg mener at du kan hilse på en gutt med hånden, det er ikke noe galt i dette. Det står ikke noe i Koranen om det. Noen vil kanskje se at det ut fra tradisjonen ikke er bra, men det blir et vurderingsspørsmål. Jeg synes du skal bestemme selv.

Om å spille fotball med gutter? Det er sikkert gøy! Jeg synes du skal kunne gjøre det. Det viktigste er ikke om en spiller eller ikke, men om en oppfører seg og tenker med moral! Hvis man ikke sjeneres av sex og tanker rundt dette, eller får andre til å gjøre det, kan en spille som en vil.

Musikk? Det er det samme med dette. Det er ikke håndhilsing/fotballspill/ konsert og musikk i seg selv som er galt! Det er hva man legger i det, og hva som eventuelt følger med det! Og det skal en tenke på! Om det skulle føre til umoral, at en føler at en fjerner seg fra Allah, senker sin egen verdighet eller få andre til å gjøre det, så er det galt! Igjen må du tenke på det selv.

Vær reflektert og et anstendig menneske som vil være Allah nær! Og gled deg over alle hyggelig ting som Allah har skap!

Mvh
Red

28080cookie-checkGutter og jenter