Spørsmål og Svar

Har begått zina

Spørsmål:

Hei!

Jeg er en jente på 16 år som har begått zina. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil fortelle dette til mine foreldre, men jeg er redd for reaksjonen deres.

Min eldre søster gjorde samme feilen og ble giftet bort og skilt samme dagen. Hun ble deretter kastet ut i mange måneder. Hva bør jeg gjøre? Jeg angrer veldig fremfor Allah og mine foreldre.


 Svar:

Takk for din e-post.

Alle mennesker gjør dumme ting, unge og gamle! Vi tenker oss ikke om, er spontane, kan «hoppe» i noe som vi senere angrer veldig på! Vi skulle så veldig gjerne ønske det var ugjort! At alt var «glemt»!

Men Gud/Allah vet om dette! Det står i Koranen at Gud/Allah «skapte mennesket svakt» (4,28).

Det må ikke bli noen unnskyldning for oss! For Gud/Allah forteller oss også hvordan vi skal være! Vi bør helst være stolte og rene. Men så gjør vi altså dumme ting. Og det gjelder oss alle sammen.

Men så lærer vi at Gud/Allah er «tilgivende og nådig», står det i Koranen, ja veldig mange steder. Gud/Allah kan tilgi alle ting! Dersom vi oppriktig angrer! Og er bestemt på å forbedre oss; ikke gjøre liknende igjen.

Og islam lærer at om vi virkelig gjør det, så kan den dumme handling anses som «død»! Handlingen er «visket ut»! Det er som om den ikke skjedde!

Jeg mener du skal se det slik! Og så er du ferdig med det, du har gjort opp for det med Gud/Allah. Og når Gud/Allah sier det kan være slik, så stoler vi selvsagt på det!

Gud/Allah har visket det ut for deg. Og da angår det heller ikke dine foreldre. Vær ferdig med det, det er ikke noe å snakke om! Og så lever du fornuftig videre.

Vennlig hilsen
Trond Ali

85030cookie-checkHar begått zina