Innlegg og kommentarer

Holocaust

Holocaust-dagen er ikke hvilken som helst dag. Det er dagen hvor man skal minnes det systematiske og byråkratiske folkemordet på 6 millioner jøder. Det er viktig å minnes andre ofre også. Det finnes 364 andre dager i året.


Det er der vi er uenige antagelig, fordi jeg mener at det ikke er forståelig at dagen i dag er spesielt rettet mot jødene og ikke mot de andre 15 millioner menneskene som ble drept.

I følge amerikanske forskere ble ca 20 millioner mennesker drept av nazityskland. Av de var det mellom 5 og 6 millioner jøder.

De amerikanske forskerne har gjennomgått alle anstalter og institusjoner som Hitler og hans regime benyttet for å drepe og sperre inne jøder og andre etniske, religiøse, politiske og seksuelle minoritetsgrupper i Europa og Nord-Afrika fra 1938 til 1945.

Men hovedfokuset er altså jødene ved alle minnemarkeringer. Og ikke nok med det. 50 millioner mennesker ble drept under siste verdenskrig, når man tar den totale summen av denne krigføringen. Soldater og sivile medregnet, i alle land som deltok.

Jeg tenner et lys for de drepte homofile, de funksjonshemmede, romfolk, religiøse og politiske mennesker og alle minoritetsgrupper som ble drept under 2.verdenskrig.

Holocaust skulle aldri skjedd. Vi sov i timen da Hitler kom til makten, og snudde det døve øret og det blinde øyet til om hva som ble gjort mot jøder, homofile, romfolk og andre erklærte fiender av staten. Denne skyggen vil alltid henge over oss. Men det er da ingen hjelp i å ofre palestinerne som bot for samvittigheten overfor jødene?

Det interessante med dagen i dag er at det på grunn av disse 5-6 millioner drepte jødene skal vi alle ha så kollektiv dårlig samvittighet at vi uten videre godtar staten Israels massakrer i Palestina. Det er nemlig denne pålagte dårlige samvittigheten som har tillatt opprettelsen av Staten Israel – med begrunnelse i en blanding av Bibelen og Toraen.

Burde vi ikke tenne et lys for alle som er blitt drept? Vi er alle likeverdig. Det er grusomt det som skjedde under krigen og vi skal aldri glemme eller gjenta.

27640cookie-checkHolocaust