Iran

Hvor er fredsbevegelsen?

”De israelske lederne har bestemt seg for å bombe Iran!” Og: ”Israel er klar til å angripe Iran innen få måneder!” Slik lyder overskrifter i store internasjonale aviser om dagen.


Og hvis Israel bomber, skal Iran komme til å svare: Iran skal stenge Gulfen med miner ? og USA vil åpne den med krigsskip. Iran skal slå mot amerikanske styrker i regionen, som i Afghanistan ? og USA skal skyte tilbake. I Libanon skal Hezbollah og Israel med stor sannsynlighet ryke sammen; libanesiske landsbyer skal bli rasert. Og det kan bli krigshandling andre steder! Slik kan et angrep på Iran, bli et sant inferno, med rikelig ødeleggelse og død.

Merk for øvrig, pressens ordbruk i saken: Israel «planlegger» å bombe Iran, står det, og USA «er til stede» i Gulfen (med en hel krigsflåte!). Mens det er Iran, leser vi, som «truer»! I valg av språk blir opinionen påvirket til å ta det rette standpunkt, i krigen som kan være på vei.

Bare Israel skal tjene på den! En fiende; Iran, kan bli eliminert.

Jeg spør: Hvor er fredsbevegelsen i landet? Hvorfor er man så tause? Jeg ser ingen demonstrasjoner, jeg leser ingen protester ? ingen fortvilte og advarende innlegg, i noen norsk avis! Er vi blitt så påvirket av den anti-iranske propagandaen, at vi egentlig ikke bryr oss om krigen? Lar vi den bare komme?
Ta dette som en utfordring, fredsvenner: Er det ikke nå på tide, at man «løfter hodet»?

24080cookie-checkHvor er fredsbevegelsen?