Iran

Hvor står folk i Iran?

Jeg er for en viss grad av edruelighet i forhold til Iran, ikke minst fordi det fins krefter som ønsker å demonisere landet, eller rettere sagt, demonisere det eksisterende styret, som ledd i forberedelsene for et militært angrep på landet, fra Israels eller kanskje fra USAs side, noe som kan føre til en ny Gulf-krig.


Styresmaktene i landet står bak en brutal undertrykkelse ?av folk flest?, VG nylig på lederplass. Og dette er blitt innarbeidet som en sannhet, som går igjen i store deler av pressen. Egentlig gjentas det uten belegg, og da blir det vel propaganda.

Det fins unntak. Den seriøse britiske avisa Financial Times skrev 2. januar i år at ?massene? i Iran – og det omfatter vel ?folk flest?? ? slett ikke støtter opposisjonen. Massene i Iran, skriver avisa, har fordel ved det sittende styret. Det er som mange har pekt på, i hovedsak middelklassen i Iran, og særlig unge radikale og studenter i Teheran, som har vært i gatene, i demonstrasjoner mot det sittende styret. Og de er ikke nødvendigvis ?folket?.

Vi må kunne peke på dette. Og ta det med i vurderinger, når det gjelder situasjonen i landet.

22150cookie-checkHvor står folk i Iran?