Spørsmål og Svar

Hvordan behandle Koranen?

Spørsmål:

Hei!

Jeg er ei kristen, norsk jente på 18 år. Jeg har i det siste fått en voksende interesse for islam og muslimer, og synes det er veldig spennende å prøve å komme litt på innsiden av en annen religion, og prøve å grave dypere enn det mange har av fordommer. Jeg har et spørsmål angående Koranen. Jeg har hørt at det i islam er regler for hvordan Koranen som bok, behandles og sees på. Jeg er vant med å behandle Bibelen min akkurat som jeg selv vil. Jeg har den med der jeg vil, leser i den hvor som helst, og har ellers et avslappet forhold til den. Jeg tenker at det er Guds ord som står i min Bibel, på samme måte som dere tenker det er Allahs ord som står i deres Koran. Er det ikke da innholdet i boken som er viktig, og ikke selve den konkrete boken? Hvilke ritualer og regler gjelder rundt lesing og oppbevaring av Koranen? Følger alle muslimer disse? Har også lest at Koranen er skrevet ned lenge etter Muhammeds død, og at åpenbaringene ble samlet og organisert i ettertid. Er det da fortsatt for dere, en bok som er direkte fra Allah? Hvordan kan en bok skrevet av mennesker og som har vært overført muntlig, være en direkte kopi av Allahs bok? Jeg spør ikke for å angripe, men av ren nysgjerrighet. Setter pris på raskt svar.


Svar:

Hei!

Takk for spørsmål.

Det er riktig at muslimer behandler Koranen med ærbødighet. Den er ikke en hvilken som helst bok, som man lar slenge omkring, krøllet og støvete i en krok, eller inntil matpakken i bagen. Den brukes og leses med respekt. Helst vasker man seg på hendene, før man åpner den, og oppbevarer den på tilbørlig vis. Dette gjelder særlig den originale Koranen, i arabisk språkdrakt ? som Guds Eget Ord.

Når ble Koranen skrevet ned? Det skjedde på Profetens tid, og Profeten selv ? med engelen Gabriel ? var de som gjorde rekkefølgen i den. Alt ble slik Gud ville ? og stadig er Boken den samme, uten den minste endring i den.

Håper dette er svar for deg.

Vennlig hilsen
Red.

23750cookie-checkHvordan behandle Koranen?