Spørsmål og Svar

Islam som verdensreligion

Spørsmål:

Hei

Jeg er en jente som går i 2vgs, og har en oppgave om islam. Læreren sa at et av de viktigste spørsmålene som må bli besvart, er hvorfor islam er en verdensreligion.

Jeg har søkt litt på nettet, men jeg finner ikke mye om det.

Jeg er selv muslim, og tenker at islam er blitt en verdensreligion fordi det er mange troende som ikke gir seg, slike som for eksempel imam Hussain. Men jeg vil ha noe mer konkret, og håper dere kan hjelpe meg!


Svar:

Hei, og takk for spørsmål.

Hvorfor islam er en verdensreligion? Du har rett: Det er mange troende som ikke gir seg. Og dem skal vi lære av! Imam Hussein er blant dem. Han ofret livet sitt for islam, for å redde og styrke troen. Martyrer, som Imam Hussein ? dem ærer vi!

Og videre: Islam er en verdensreligion fordi den uttrykker grunnleggende sannheter. Den appellerer til folk. Mange mennesker i hele verden, og til forskjellige tide, blir fasinert av islam, og kjenner seg igjen i den. Derfor er det nå ca. en milliard mennesker som er muslimer.

Dessuten, som muslimer vil si: Gud/Allah har gjort det klart i Koranen at islam er den endelige tro, som skal gjelde ved historiens slutt. Og at Han skal bevare den! Islam har allmenn gyldighet.

Mvh
Red

22770cookie-checkIslam som verdensreligion