Spørsmål og Svar

Kan muslim gifte seg i kirken?

Spørsmål:

Hei
Jeg har truffet en muslimsk mann, og han vil gifte seg med meg. Jeg står i statskirken, uten å være personlig kristen. Men hvis jeg skal gifte meg, vil jeg gjøre det i Den norske kirke. Er det lov for en muslim og gifte seg i kirken?

Jeg har barn fra før. Er det lov for en muslim og gifte seg med meg da? Har ikke vært gift før!

Er det et problem at jeg egentlig ikke har noe tro i det hele tatt?


Svar:

Hei, og takk for spørsmål.

Du vil gifte det i Den norske kirke. Men samtidig tror du ikke. Det er vel litt selvmotsigende? Så er det vel tradisjonen du liker. Og det må respekteres.

Ja, jeg synes at en muslim kan gifte seg i kirken. Men det spørs jo hva din muslimske venn mener. Og det avhenger av hva presten mener, om han er åpen for å vie en muslim. Er det en frittenkende prest, gjør han det nok. Men han bør vite om det. Og i talen sin legge vekt på det som kristne og muslimer har felles.

Dere kan kanskje gifte dere i en moskè også…?

Jo visst kan en muslim gifte seg med en kvinne som har barn fra før! Det er overhode ikke noe problem i dette. (Men begge må stelle pent med barnet!) At du ikke har vært gift før, er ditt eget valg. Du bestemmer over deg selv her i livet.

Har du ingen tro? Du har vel i hvert fall deler av en tro, tenker jeg, godt inne i deg. Ta vare på den! Kanskje kan den vokse og utvikle seg. Til islam? Eller til kristendom? Som veiledning for et godt og bra liv, sammen med familien din.

Lykke til!

 

 

19620cookie-checkKan muslim gifte seg i kirken?