Spørsmål og Svar

Kjærlighet og død

Spørsmål:

Jeg elsket en mann av hele mitt hjerte, dagene mine gikk rundt for han. Forholdet våres var dessverre haram, men jeg ville det skulle bli halal. Jeg elsket han så mye og jeg vet han var glad I meg.  Men brått døde han.

Nå står jeg uten svar, alt er så stille. Hva skjer med han når han er død, Kan han hørte meg, kan han se meg? Kan han føler min kjærlighet for seg nå?

Og ettersom jeg elsker han så mye, og ikke rakk gjøre forholdet halal på jorden, er min drøm å vente på han, min drøm er inshallah å møte han i jannah, men går det? Får man møtt de man var glad i? Dagene mine har stoppet, for jeg elsker han så mye, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Hva kan jeg gjøre for han? Vet han det jeg gjør for han nå?

Jeg trenger all informasjon jeg kan få om kjærlighet og jannah, og ettersom forholde vårt var haram, hvordan kan han ha et nå, eller ikke ha det? Og hva skjer om man dør med alkohol i blodet? Hjelp meg, veiled meg.


Svar:

Kjær deg, takk for din e-post.

La meg begynne med noen svar. Ja, man kan møte de man var glad i når man kommer til Jannah! Det står i Koranen også. Man kan møte sine kjære, ektefeller og andre man er glad i etter døden, i Jannah. Det er hyggelig å vite!

Du skriver at forholdet med mannen var haram. Men hva vet vi egentlig om det? Hvis forholdet var kjærlighetsfylt, sant og rent, vil kanskje Allah se det som halal? Jeg tror Allah vil gjøre det. Om man dør med alkohol i blodet, så kan Allah tilgi det.

Hva skjer med mannen nå, når han er død? Det vet vi egentlig ingen ting om. Der er det bare teorier. Kanskje kan han høre oss, det vet vi ikke. Jeg tror vi skal legge de tankene bort.

Da er du tilbake, og skal leve videre.  Og det må du gjøre! Du skal leve videre i livet ditt. Og kanskje kan det være slik at mannen som var glad i deg, vil ønske deg et hyggelig, videre liv? At du kanskje slutter å tenke så mye på han, for det hjelper så lite, og i stedet på hva du selv kan gjøre i et videre liv? Kanskje har du en jobb, familie og venner. Kan hende noen vil ha mer kontakt med deg? Du kan bety noe for andre! Tenk litt på det også.

Jeg tror du kanskje er litt ung. Gud/Allah har gjort deg til kvinne. Da hører det med i livet at man kanskje også tenker litt familie, og der kan det høre til en mann. Den mannen du er så glad i, men som nå er død, vil ønske deg et godt liv, og vil kanskje også smile om du finner deg nye gleder i livet. Jeg synes du skal gjøre det.

Vennlig hilsen
Red

89140cookie-checkKjærlighet og død