Spørsmål og Svar

Konvertere, bønn

Spørsmål:

Hei

Bor i Egypt nå sammen med mannen min, og jeg tenker på å konvertere.

Jeg har lastet ned bønn osv. og leser i Koranen, jeg har også lastet ned fra dere.

Men jeg syns det er vanskelig å lære å be. Skal jeg lære meg det på arabisk, eller norsk? Finnes det noe sted jeg kan laste ned og skrive ut eller høre hva de sier når de ber? Har på telefon, men syns det er vanskelig når jeg ikke hører hvordan de uttaler ordene.

Jeg skal melde meg ut av statskirken. Hvordan gjør jeg da når jeg skal konvertere?

Jeg trenger hjelp. Mannen min har sagt han skal bli med meg i en moske her, så jeg kan konvertere, men da må jeg lære meg godt hva jeg skal si. Er litt redd for å dumme meg ut.

Hilsen Mona


Svar:

Hei, Mona.

Takk for spørsmål.

Jeg går ut fra at du vil konvertere fordi du finner det riktig for deg! Det er flott!

Hvordan lære å be? En enkel måte er å laste ned fra nettet. Som du kanskje vet, er det litt forskjell ? men ikke mye! ? mellom shia og sunni når det gjelder å be. I Egypt er de fleste sunni, så det er vel naturlig for deg å velge det. Som sagt finner du en «oppskrift» på å be på nettet, for eksempel om du søker på: Salah. How to pray. Det finnes sikkert andre steder også.

Den faste bønnen sies på arabisk. De arabiske ordene for bønnen kan du sikkert lære deg. Om å konvertere i moskeen? Det er fint. Imamen vil sikkert si noen korte ord på arabisk for deg, og du gjentar dem. Det er ikke vanskelig. Husker d ikke ordene, så sier han det vel en gang til, det er ikke vanskelig.

Lykke til!

Mvh
Red

27740cookie-checkKonvertere, bønn