Spørsmål og Svar

Konvertering

Spørsmål:

Hei. Jeg er en jente som ønsker å stille to spørsmål angående å konvertere til Islam.

  • Når man har konvertert til Islam, og skal inngå ekteskap, og fordi man ikke var blitt opplyst om den rettmessig levemåten, så har man hatt seksuell omgang før ekteskapet – hvor tolerant bør ektemannen være ovenfor det?

  • Når man ønsker å konvertere til Islam, og ingen i din familie er muslim, og derfor heller ikke vil ta ansvar for og få deg gift – hvem kan du da vente at skal hjelpe deg med å finne en ektemann?

Mange takk på forhånd.


Svar:

Hei. Takk for spørsmål.

  • Har du konvertert til Islam? Så fint! Jeg håper at det vil gi deg tilfredshet og glede. Et viktig prinsipp er dette, når du konverterer til Islam, er at alt galt du må ha gjort før du konverterte, det visker Gud bort! Det eksisterer ikke lenger! Du starter som ?ren?, og begynner et nytt liv. Det bør ektemannen din også vite. Han bør være tolerant, forståelsesfull og overbærende for dine tidligere feil. Gud har visket dem bort, så det bør han også kunne gjøre. Slik er det i hvert fall. Ting er ikke alltid så lett, og følelser har vi alltid med oss. Men minn han om dette. Han har vel gjort noen feil han også, av den ene eller den andre ENGINEn. Så kan man tilgi hverandre.

    Og en ting til, om det samme: Gud visker bort dårlige ting du har gjort, når du konverterer. Det skal ikke telle lenger. Men gode ting du har gjort, før du konverterte, det teller Gud med! Det legges til ditt rulleblad. Er ikke det fint?

  • Hvem kan hjelpe deg til å finne en ektemann? Vel, noe kan du vel gjøre selv. Du kan omgås mennesker, menn også, på sømmelig vis. Så kanskje møter du noen, som du kan like godt? Det er steder der mennesker møtes, i moskéer, foreninger, ungdomsklubber og annet. Mange islamske grupper kan gi anledning til dette. Videre er det lov å svare på en annonse, eller selv prøve med en annonse, under ?bekjennskap? og liknende. Noen følger med på nettet. Det går også an å spørre noen man kjenner godt, og som man stoler på, om de vet om noen god person som kan bli en passende mann, og så få hilse på ham. Det er mange muligheter! Og plutselig dumper han kanskje ned, før du vet ordet av det. Kjærligheten har mange veier.

Mvh red.

22330cookie-checkKonvertering