Spørsmål og Svar

Kreftsyk mor vil be

Spørsmål:

Hei! Moren min har kreft og er sengeliggende. Hun klarer så vidt å stå opp for å gå, men med oksygen så får hun det til. Hun har hovne lår og mage så hun kan heller ikke bøye seg. Hun blir også veldig lett andpusten og må urinere veldig ofte. Problemet er at hun ikke klarer å utføre wudu heller ikke salah? Hvilken annen måte kan hun be på?


Svar:

Hei!

Takk for ditt spørsmål. Så fint at din mor vil be!

Det er egentlig bare én måte å be på, som har virkelig betydning, og det er bønnen du sier i ditt hjerte; hengivent for Gud. Det kan de fleste klare.

Så legges det til ytre former og bevegelser. Og aller først wudu; vask. Det vanlige er å gjøre det med vann. Har man ikke vann kan man bruke litt sand. Det er symbolikken som er det viktige. Og dersom dette fysisk blir vanskelig, kan man tenke man gjør det i sitt sinn. Jeg tror Gud vil godta det.

Det samme med de fysiske bevegelser. Man kan røre seg det man kan. Sitte eller ligge i sengen og bevege seg, og eventuelt mest symbolsk. Det er i sitt sinn man egentlig gjør salah, og det må man tenke på.

Jeg husker litt svake eller syke personer for eksempel under fredagsbønn i en moské. De setter seg på en stol, og bøyer seg litt forsiktig det de kan. Men de er med i fredagsbønnen! Og Gud vil godta bønnen like fullt som hos andre.

Måtte Den høye ta vare på din mor!

Vennlig hilsen
Red

29090cookie-checkKreftsyk mor vil be