Spørsmål og Svar

Landsby-vold i Oslo moské

Spørsmål:

Hvordan er det mulig for en troende muslim, en moské-gjenger, som tilber en rettferdig Gud, å bruke kniv og vold i sin egen moské for å løse sine problemer? Er ikke dette metoder for konfliktløsninger som heller hører hjemme på landsbygda i Punjab? Det er så trist å se at enkelte skal ødelegger så mye for andre god-troende muslimer på denne måten.


Svar:

Takk for spørsmål

Jeg underviser hver uke for 70 innvandrerkvinner. De aller fleste er muslimer. Et tema vi tar opp er blant andre Islam i Norge.

Det temaet hadde vi oppe denne uke. Vi tok utgangspunkt i hendelsene i moskeen, som du viser til. Hva følte kvinnene rundt dette? Vi skulle skrive opp deres reaksjon på tavla.

Skam! sto det skrevet. Det var reaksjonen. SKAM! ble det skrevet, med store bokstaver. De skammet seg, over den slags handlinger, i Islams navn. Og så skrev de dette ord, på hvert sitt morsmål. Skamt sto skrevet på norsk, urdu, farsi, arabisk, somalisk. Skam – egentlig over de som i en moske bruker kniv og stokker. Skjønt ikke i Islams navn, for det var ikke det som skjedde.

Det var en intern krangel om makt og familieære? Hvis man kan kalle det slik. Galskap var det i alle fall. Og galskap finnes i alle miljøer, hva slags miljø det nå måtte være. De færreste går fri for det.

Vi tar det ikke på Islams kappe, men på galskapens kappe.

20080cookie-checkLandsby-vold i Oslo moské