Spørsmål og Svar

Liker en gutt jeg vil gifte meg med

Spørsmål:

Salam aleikum!

Jeg liker en gutt som er fra en familie som foreldrene mine dessverre ikke liker, og det er det samme fra hans foreldre i forhold til mine.

Jeg har veldig lyst til å få en framtid med denne gutten. Jeg er ikke en veldig religiøs jente, men jeg har veldig mye tro på Allah.

Jeg har lenge gjort dua om å få en framtid med han, uansett om det blir mange år til jeg skal kunne gifte meg. Jeg har gjort dua fra hjertet mitt, og felt tårer. Jeg har gjort dua på nettene også.

Gutten har ikke noen som helst tro på at familiene våre kommer til å la oss gifte oss med hverandre, men jeg har veldig mye tro på det, fordi jeg gjør så mye dua.

Problemet er at jeg alltid blir usikker. Jeg vet ikke hva det er som gjør meg usikker, men jeg er redd for ikke få en framtid med han, og det vil jeg virkelig. Jeg gråter fordi jeg plutselig kan bli redd, for hva som vil skje hvis vi ikke får lov i framtiden til å gifte oss. Men så tenker jeg igjen at mine dua vil bli akseptert,

Har du noen råd til meg?


Svar:

Salam aleikum!

Du skriver ikke hvor gammel du er. Kanskje er du ganske ung? I så fall har du tid til å vente!

Ja, jeg synes at du skal vente, og ikke tenke på å gifte deg med den gutten foreløpig. Vær tålmodig. Dere kan være gode venner ? men heller ikke mere. Bruk litt tid til å bli bedre kjent med hverandre, det er ikke bare å «like» noen, når det gjelder ekteskap! Og videre: Gi foreldrene deres også litt tid i denne saken, kanskje de vil endre seg etter hvert?

Altså: Vent, gi dere tid og være tålmodige – på hva fremtiden skal bringe.

Og forresten: Allah har nok en plan med dette også! Han hører utvilsomt dine dua. Og kanskje gir Han deg det du ber om. Men det hender også ? og nå snakker jeg generelt ? at Han ikke vil gi det vi ber om, fordi Han vil gi oss noe bedre siden!

Uansett, så stoler vi på at Allah vil det beste for oss. Og at Han hører våre bønner. Husk at Allah er nærmere oss «enn blodåren er nær på vår hals», som det står i Koranen. Han hjelper, og vet hva som er best.

Lykke til!

Mvh
Red.

24870cookie-checkLiker en gutt jeg vil gifte meg med