Spørsmål og Svar

Når en muslim og en katolikk deler rom

Spørsmål:

Assalamu Aleikum!

Jeg er muslim, og venninnen min er katolikk. Venninnen min vil henge rosenkransen sin på veggen i stua. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal ta det, og jeg føler litt ubehag ved det, men man må jo respektere andres religion.

Er det likevel riktig når jeg som muslim, skal bo i huset og være i den stua?

Hun sier at jeg kan henge opp for eksempel et bilde av Kaba i Mekka. Men blir det riktig når et bilde av Kaba og rosenkransen henger sammen på veggen i stua?

Wassalam


Svar:

Assalamu Aleikum!

Takk for mail.

Så fint, med en rosenkrans og et bilde av Kaba i det samme rom! Der bor mennesker som vil ha nærhet til Gud. Jeg synes det er flott at dere bor sammen, og lever sammen i det samme rommet. Dere er begge troende mennesker.

Det er vesentlig at dere respekterer hverandre, og ikke tror at den ene er «bedre» enn den andre. I hvert fall ikke ut fra troen. Se heller på hva man gjør.

Til dette med respekt, hører også at man ikke skal prøve å «overbevise den andre. La den enkelte tro hva man vil. Men det kan jo bli hyggelige diskusjoner, om dere ønsker det.

Dette er mitt svar. Men Gud er Den som vet best.

Wassalam
Red.

24850cookie-checkNår en muslim og en katolikk deler rom