Spørsmål og Svar

Mer om forelskelse…

Spørsmål:

Hei

Jeg er en jente på 13 år og er muslim. Jeg får gode karakterer, er en “god” datter og gjør foreldrene mine stolte. Vennene mine sier at jeg er en vakker jente, med et godt hjerte. Jeg tror på Allah og ber til ham nå og da. Jeg kan ikke noen bønner, og har ikke lest Koranen (kan ikke arabisk), men jeg tror på Allah av hele mitt hjerte.

Det er en gutt i klassen min som jeg har fått litt følelser for, og etterhvert har de følelsene blitt sterkere, så nå er jeg blitt forelsket. Han er ingen slem gutt. Han er utrolig hyggelig mot alle, og banner ikke. Han er en av de smarteste i klassen, og er veldig populær. Men det er en ting, at han er ikke muslim.

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med meg selv. Jeg finner meg selv i tanker om ham på morgningene og på skolen. Jeg fantaserer om at i framtiden, så vil han og jeg bli sammen og leve lykkelig. Det er ikke likt meg å bli forelsket, og i hvert fall ikke i en som han.

Hvorfor er jeg forelsket? Hvordan kan jeg stoppe å bli forelsket i ham? Prøver Allah og teste meg? For å se hva jeg kommer til å gjøre?

Og så er det noe annet jeg lurer på. Er det haram hvis jeg og han blir gode venner? Jeg har mange guttevenner, og jeg pleier å gi dem klemmer, er det haram? Selv om vi BARE er venner og ikke gjør noe mer?


Svar:

Hei

Du høres ut som en bra person! Om forelskelse, les mer på denne hjemmesiden.

Du er for ung til å ha noen «kjæreste», og det er ikke tillatt i islam. Men venner kan man godt være! Husk at man bare er venner, som snakker hyggelig sammen. Jeg synes ikke man skal gi klemmer.

Forelskelse er som en vind; forbigående. Det kan kjennes sterkt for en periode, men stikker ikke så dypt.

Lev klokt og fornuftig, det er best! Også når man er forelsket.

Mvh
Red.

26210cookie-checkMer om forelskelse…