Spørsmål og Svar

Mine foreldre anerkjenner ikke ekteskapet mitt

Spørsmål:

Salam

Mine foreldre anerkjenner ikke ekteskapet mitt, fordi det kun er gjort muntlig foran en sheikh og vitner. De var selv tilstede sammen med mannen min sin familie. De ser ikke på ekteskapet som gyldig, siden det ikke har blitt skrevet under på noen papirer. Hvordan kan jeg få dem til å forstå at det faktisk er gyldig? Er det kun kultur, eller må man virkelig få på plass en bryllupsfest før man kan regnes som ordentlig gift?

Takk for svar.


Svar:

Salam

Takk for spørsmål.

Ditt ekteskap er gyldig! Det er ingen tvil om det. La med vise til dette:

«Det er lett å inngå ekteskap i islam, og ekteskapet blir gyldig! Den ekteskapelige seremoni er kort og enkel. Den krever bare et frieri; en invitasjon til ekteskap, fra den ene parten, og en akseptering og godkjenning fra den andre. Det bør skje foran to vitner. En gave til bruden hører til. Og dermed er de to gift.» (Kilde: Muhammad Abdel Haleem: Understanding the Qur´an. London 2014.)

Og til dette:

«I islam blir ekteskap inngått ved en kontrakt som stadfestes når bruden aksepterer en medgift, og ved vitner som bekrefter brudens bekreftelse på ekteskapet. En kvinne kan ikke bli tvunget til å gifte seg mot sin vilje. Et ekteskap inngås vanligvis ikke i en moské, men i et privat hjem eller i en dommers kontor. Det er ofte nasjonale eller lokale tradisjoner som bestemmer typen av feiring.» (Kilde: The Concise Encyclopædia of Islam. London 1989.)

Dere er gift med hverandre – gratulerer!

Mvh
Red.

29120cookie-checkMine foreldre anerkjenner ikke ekteskapet mitt