Spørsmål og Svar

Om å finne seg en muslimsk mann

Spørsmål:

Hei

Salaam alaikum, det er noe jeg lurer på, og jeg vil spørre dere om råd. Jeg er en muslim kvinne, og lurer på hvordan skal jeg skaffe meg en ung muslim mann. Det er flaut synes jeg, å si til en fremmed mann at jeg er single, og om vi kan bli sammen. En muslim kvinne kan ikke si til en mann slik, ikke sant? Jeg gjør meg selv opptatt, og ser at tiden går. Nettdating er ikke noe for meg. Liker å møte og snakke face to face med folk. Ikke chatte på nett, det synes som feil, siden jeg er muslim. Håper på et positivt svar fra dere.


Svar:

Hei

Salaam alaikum, og takk for spørsmål. Ja, du peker på noe som sikkert er et problem, eller skal vi si en utfordring, for mange muslimske jenter ? og sikkert også for mange muslimske gutter ? om hvordan å bli kjent med en fra det annet kjønn, med tanke på vennskap, kjærlighet og kanskje giftemål. Først vil jeg si at jeg synes ikke at å chatte på nett behøver å være galt; det avhenger av at man er ærlig, snakker oppriktig og sant, ikke går over grenser i holdning og samtaletema, og også beskytter seg fra å bli lurt ? for det forekommer slett ikke sjelden. Da er det OK.

Du spør om en jente kan snakke til, og kanskje til slutt fri til en gutt. Jenter kan gjøre det! Men fortsatt ærlig og oppriktig, med ivaretakelse av sin verdighet. Hvordan ble profeten Muhammed gift med Khadidja? Du kan lese om det her, i «Boka om profeten Muhammed», som du finner på denne nettsiden. Det var Khadidja som fritte til Muhammed! Her ? under – er omtalen av det.

Vennlig hilsen
Red


Ekteskap

Muhammed var blitt en ung mann. Han var ofte med slektninger på reise. En gang ble han bedt av en kjøpmann om å selge noen varer for ham. Handelen gikk godt for Muhammed, som så påtok seg nye oppdrag. Han begynte å få egen inntekt på denne måten, og kunne tenke på å gifte seg.

Khadidja het en kvinne i Mekka. Hun drev også handel, og var rik. To ganger hadde hun vært gift, og blitt enke. Hun leide folk til å hjelpe seg med arbeidet.

Muhammed var respektert og kjent. Han ble kalt Al-Amin, “den hederlige”. En dag sendte Khadidja bud til Muhammed, med spørsmål om han ville utføre et handelsoppdrag for henne. Han ble bedt om reise til Syria for å selge noen varer der, og han skulle få godt betalt.

Muhammed påtok seg oppdraget. Og reisen til Syria gikk godt. Han kom tilbake og ga Khadidja rapport, fortalte henne om varer og priser. Khadidja hørte på det han sa. Men mest ble hun opptatt av mannen selv.

Muhammed var 25 år på denne tiden. Han var slank og middels høy. Kroppen var velbygd, med brede skuldre. Håret og skjegget hans var sort og fyldig. Pannen var høy, og han hadde tydelig tegnede øyenbryn og våkent blikk. Nesen var skarp og rett, og munnen var også velformet. Han hadde en naturlig skjønnhet og sterk utstråling. Ansiktet hans lyste nærmest.

Khadidja var også vakker, selv om hun var 15 år eldre enn ham. Mens han snakket, spekulerte hun på om han ville bli mannen hennes.

Etter samtalen kontaktet hun en venninne, som gikk for å snakke med Muhammed. Venninnen innledet sitt ærend med å spørre: “Hvorfor er du ikke gift, Muhammed?” Han svarte: “Fordi jeg ikke har råd.” Venninnen sa da: “Men dersom du på en eller annen måte fikk råd, og kunne gifte deg med en kvinne som både er vakker og rik, og dessuten edel og from, ville du ønske det?” Muhammed spurte hvilken kvinne hun mente, og hun sa: “Det er Khadidja jeg tenker på!”

Han ville da gjerne vite hvordan dette skulle gå til, og venninnen svarte: “Overlat det hele til meg.” Da sa Muhammed ja til å gifte seg med Khadidja.

Khadidja kalte ham til seg da hun hørte dette, og sa til ham: “Jeg elsker deg, Muhammed! Du er hederlig og uavhengig. Av karakter er du vakker og ren. Din tale er klar og sann.” Hun bød Muhammed ekteskap.

Brudegaven var 20 kameler. Og slik ble Muhammed gift.

28640cookie-checkOm å finne seg en muslimsk mann