Spørsmål og Svar

Om å klemme gutter

Spørsmål:

Jeg er en jente på 18, og jeg er muslim. Jeg har gjort feil i livet mitt, og angrer og får skyldfølelse for det.

Jeg har mange guttevenner, og jeg har klemt dem (ikke noe mer enn klemmer). Jeg lurer på om det er haram å klemme guttevenner, selv om det ikke er noe mer enn det? Jeg vil ikke snakke med mamma om dette, siden jeg vet at det kommer til å såre henne.

Jeg har fått så mye skyldfølelse at jeg ikke klarer å be, fordi jeg føler at jeg ikke fortjener å være en muslim. Dette sårer meg veldig.


Svar:

Kjære deg. Av ting man gjør i livet, lærer islam, så er noe påbudt å gjøre, andre ting veldig bra, noe bra, andre ting ganske likegyldig, noe dårlig og enkelte ting er forbudt. Hva med å klemme en gutt? Det er vel ikke så veldig galt! Skjønt kanskje ikke så veldig bra heller. Noe midt i mellom?

Jeg synes du skal glemme det. Og i hvert fall ikke gå rundt med skyldfølelse! Du kan sikkert være en god muslim, så legg bare dette bak deg. Så er du ferdig med det. Men sånn for fremtiden synes jeg vel ikke dette med å gå rundt å klemme guttevenner, er noen god vane! Så kan du vel bare slutte med det? Og det som er gjort, er glemt.

Hilsen
Red.

26580cookie-checkOm å klemme gutter