Spørsmål og Svar

Om å konvertere

Spørsmål:

Hei

Jeg har tenkt mye på å konverter til islam, men er litt usikker på hvilke regler som følger med.
Jeg er skilt og har barn, men ønsker barna skal kunne velge selv, om de eventuelt vil følge meg, eller beholde en kristne tilhørighet. Er litt «redd» for at jeg skal bli stemplet som useriøs, og trenger derfor noen svar.

Er det slik at hvis jeg konventer, så må jeg følge Koranen i alt? Har lest en del i Koranen og i forhold til Bibelen, synes jeg den er mye bedre.

Jeg vet det er mange ulike retninger innenfor islam, slik at det kan være litt vanskelig å vite hvilken som er rett. Hva med det?

Jeg jobber som sykepleier på sykehus, og har ofte kvinnelige pasienter som jeg må ta meg av, er det slik at jeg ikke kan fortsette med det?

Hvordan er det i forhold til mat, har hørt at det helst skal være halal kjøtt, men der jeg bor er det vanskelig å skaffe det.

Og ikke minst, hvordan konverter man? Bor i utkant Norge og trives med det, men det er ikke noe islamsk miljø her.

Jeg har tenkt mye på å konverter til islam, men er litt usikker på hvilke regler som følger med.
Jeg er skilt og har barn, men ønsker barna skal kunne velge selv, om de eventuelt vil følge meg, eller beholde en kristne tilhørighet. Er litt «redd» for at jeg skal bli stemplet som useriøs, og trenger derfor noen svar.

Er det slik at hvis jeg konventer, så må jeg følge Koranen i alt? Har lest en del i Koranen og i forhold til Bibelen, synes jeg den er mye bedre.

Jeg vet det er mange ulike retninger innenfor islam, slik at det kan være litt vanskelig å vite hvilken som er rett. Hva med det?

Jeg jobber som sykepleier på sykehus, og har ofte kvinnelige pasienter som jeg må ta meg av, er det slik at jeg ikke kan fortsette med det?

Hvordan er det i forhold til mat, har hørt at det helst skal være halal kjøtt, men der jeg bor er det vanskelig å skaffe det.

Og ikke minst, hvordan konverter man? Bor i utkant Norge og trives med det, men det er ikke noe islamsk miljø her.

Jeg har tenkt mye på å konverter til islam, men er litt usikker på hvilke regler som følger med.
Jeg er skilt og har barn, men ønsker barna skal kunne velge selv, om de eventuelt vil følge meg, eller beholde en kristne tilhørighet. Er litt «redd» for at jeg skal bli stemplet som useriøs, og trenger derfor noen svar.

Er det slik at hvis jeg konventer, så må jeg følge Koranen i alt? Har lest en del i Koranen og i forhold til Bibelen, synes jeg den er mye bedre.

Jeg vet det er mange ulike retninger innenfor islam, slik at det kan være litt vanskelig å vite hvilken som er rett. Hva med det?

Jeg jobber som sykepleier på sykehus, og har ofte kvinnelige pasienter som jeg må ta meg av, er det slik at jeg ikke kan fortsette med det?

Hvordan er det i forhold til mat, har hørt at det helst skal være halal kjøtt, men der jeg bor er det vanskelig å skaffe det.

Og ikke minst, hvordan konverter man? Bor i utkant Norge og trives med det, men det er ikke noe islamsk miljø her.


Svar:

Hei

Takk for din mail.

Det skal ikke være vanskelig å konvertere til islam! Eller å være muslim! Islam er en rasjonell og naturlig tro (livssyn). Det skal ikke være noen større problemer med det. «Gjør ikke ting vanskelig for folk,» skal Profeten ha sagt. Da bør vi ikke gjøre det heller.

Hyggelig at du har barn! La dem velge sitt livssyn selv, muslimsk eller kristent. Og respekter dem for deres valg.

Seriøst eller useriøst? Andre får tenke som de vil. Det er ikke så rent få nå, som velger islam! Det får andre vende seg til.

Må du følge Koranen i «alt»? Koranen sier du skal lese Koranen, og «velge det beste» i den! Du må ta med deg fornuft, og følge det du mener passer for deg. Og for den tid som du lever i. Koranen er for alle tider, og noe kan være viktigere nå.

Retninger i islam? Ja, her får du tenke deg om! Kanskje denne nettsiden kan hjelpe. Mye stoff finner du også på nettet.

Flott å være sykepleier! Gjør jobben din på beste vis. Kvinnelige pasienter behandler du som mannlige pasienter, på anstendig og faglig måte. Det skal ikke være noe problem.

Så var det dette med mat. Ja, hva er halal (lovlig) mat? Det står mer om det på denne nettsiden. Koranen sier vi ikke skal spise svinekjøtt, blodmat og kjøtt av selvdøde dyr, det må overholdes. Annen mat kan vi vel spise? Skal dyr være slaktet på spesielt vis, og hvem var det som tilberedte maten? Vet vi ikke noe sikkert om det, så kan vi vel spise maten, og si Guds navn (bismillah) over den? I takknemlighet for det vi får å spise.

Fint å bo i utkant Norge! Spesielt når man trives der! Jeg synes ikke du skal flytte. – Ikke noe islamsk miljø? Det er ikke sikkert det er så kjempegode islamske miljøer så mange andre steder heller, når det kommer til stykke, nå for tiden, for å si det slik? Kanskje besøker du Oslo iblant? Og miljøer finnes også på nettet, kanskje det er et sted å prøve.

Muslim blir man egentlig i sitt hjerte. Og Allah/Gud fins alle steder! Man kan leve et godt liv som muslim slik en selv finner seg til rette med det! Kanskje må en prøve seg litt frem.

Og selve konverteringen? Der kan du velge litt selv. Du kan konvertere i ditt «hjerte», i sinnet og i din tanke. Og si, om du mener det er sant: «Det er ingen annen guddom enn Allah/Gud, og Muhammed er et sendebud fra Ham.» Da er du muslim i ditt liv. Og du kan vel gjøre det kjent for andre? Eller du kan gå til en imam i en moské (i Oslo eller et annet sted), og sammen sier dere de samme ordene. Imamen legger til noen ord til. Så bekrefter han at du er muslim!

Uansett vil vi si til deg: Gratulerer!

Vi ønsker deg lykke til!

Mvh
Red.

26850cookie-checkOm å konvertere