Spørsmål og Svar

Om å respektere giftemål

Spørsmål:

Assalamu Alaikum

Jeg er i en situasjon hvor jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Det gjelder en gutt som nylig giftet seg. Og han er ikke glad/lykkelig med valget, fordi han elsker meg. Han har hatt press hjemme som endte med at han giftet seg plutselig. Han har prøvd å motstå, men klarte ikke.

Vi har kuttet kontakt, men fått kontakt igjen. Han har ønsket å gifte seg med meg lenge, men jeg har vært avvisende på grunn av andre situasjoner i livet. Jeg er glad i personen. Og han vil at jeg skal si ja til han, slik at vi skal gifte oss. Jeg vil og vil ikke, med tanken på jenta. Jeg vet vi kan ha det bra sammen. Og han vil gjøre meg lykkelig. Men igjen, jeg tenker på jenta i situasjonen. Det vil ødelegge hennes liv.

Det vil oppstå mye problemer. Sier jeg nei til han, vil han bli såret, og sier jeg ja vil hennes liv bli ødelagt. Jeg vil se han glad. Hva bør vi gjøre, i slik situasjon?


Svar:

Assalamu Alaikum

Takk for din mail.

Den gutten du snakker om, er gift. Da har han også lovet å være trofast mot sin kone. Han har lovet å være god mot henne. Kanskje skal de to få barn. De blir en familie. Ingen har lov til å blande seg inn i dette, og fremme utroskap og skape familiekonflikter.

Han er ikke ? og skal ikke være, «din» gutt/mann! Han tilhører sin kone. Det er grunnleggende og vesentlig.

Og det må du/dere innse! Skap ingen brudd på dette! Den gutten er haram for deg! Og du er haram for han!

Du må gå videre i ditt eget liv! Der blir det sikkert nye spennende møter og utfordringer! Vær åpen for det!

Kjærlighet og forelskelser, det er noe som kan bygge seg opp! Kjærlighet og nærhet til en annen, kan utvikle seg over tid! Når man er trofaste og lojale mot hverandre. Det kan også gjelde gutten du snakker om, i hans forhold til sin kone! Og den andre veien, dem i mellom.

Det vil også kunne gjelde for deg! Du skal finne andre du blir kjent med! Vær ryddig og hederlig i ditt liv! Så går det deg sikkert bra.

Lykke til videre!

Mvh
red

27410cookie-checkOm å respektere giftemål